Trabzon’un Şalpazarı İlçe merkezinde 1 yıldan fazla süre önce meydana gelen heyelan sonucu oluşan toprak kayması tehlike oluşturmaya devam ediyor. 

Son günlerde aynı bölgede meydana gelen yeni toprak kaymaları heyelanlı bölgenin hemen üstünden geçen Üzümözü, Kireç Mahallesi ve Ağa Konağı mesire alanı yolunu kullanan vatandaşları ve bitişikte oturan apartman sakinlerini korkutuyor. Bu günlerde yaklaşık 2 bin 500 kişinin kullandığı yol güzergahında araç sahipleri büyük korku yaşıyor. 

Vatandaşlar AFAD yetkilileri ilk günlerde gelip bu bölgeyi inceleyip gittiler. Toprak kayması yaşanan bölge temizlenerek gerekli güvenlik önleminin acilen alınması gerekmektedir. Bu yol çökmek üzeredir,  bu alanda çok sayıda insanın hayati tehlikesi devam etmektedir dediler.  

Toprak kayması yaşanan bölgede açıklamada bulunan Şalpazarı eski Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, bu bölgenin acilen düzenlenmesi gerekiyor. Şalpazarı ilçemizde kentsel dönüşüm yapılacak binaların dışına cephe kaplaması yapılıyor. Bu yapılan israf ve gereksiz harcamadır. Bu para ile ilçe girişindeki 2 tane bina istimlak edilse İlçe girişimiz güzelleşir dedi. 

Editör: Haber Merkezi