Uzungöl Teleferik İnşaat Turizm ve Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi ortağı olan Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu’nun Uzungöl ile yaptığı açıklamalar üzerine Uzungöl’deki dört dernek bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaparak iddialara cevap vermişti. Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Akyüz, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı Zeki Soylu, Uzungöl Birlik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz ve Uzungöl Turizm Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Öztürk’ün önceki gün yaptıkları ortak basın açıklamasında “Bugün dünyanın turizm merkezlerinden biri haline gelen ve özellikle körfez ülkesi turistlerin büyük ilgilisini çeken Uzungöl’de fiyat belirsizliğinin ve hizmet kalitesinin düşük olması gibi asılsız iddiaları öne süren Arap’a ayrı, aceme ayrı, Türk e ayrı fiyat uygulamasının yapıldığı, turistlerin bayramlarda soyup soğana çevrildiğini, Arap’ın Arapı kazıkladığı şeklindeki aslı astarı olmayan iddiaları ortaya atmak turizme ihanettir. Vatana ihanettir. Millete ihanettir” denilmişti.

FETTAHOĞLU SERT KONUŞTU

Fettahoğlu, 4 dernek başkanının iddialarına cevap vererek sert açıklamalarda bulundu. Fettahoğlu, “Sayın Zeki Soylu, Mustafa Akyüz, İdris Akyüz ve Mehmet Öztürk beyler, Sizler Bektaşi gibi ayetin başını okuyor, sonunu es geçiyorsunuz. Şöyle ki; Teleferikle ilgili yaptığım basın toplantısında, bu teleferiğin ne için yapılacağını devletten gerekli izinleri ne zorluklarla alabildiğimi, Türkiye’deki bürokrasinin yatırımcılara neler çektirdiğini uzun uzun anlattım” dedi. İşte Fettahoğlu’nun açıklamaları:

YANLIŞLAR OLUYOR

Ne demişim bir bakalım, Uzungöl’deki tesislerde bunun içinde bende varım, Arap’a ayrı, Aceme ayrı, Türk’e ayrı fiyat uyguluyorlar iddialarının önüne geçmek için Türkçe, Arapça ve İngilizce fiyat listeleri ve menüler herkese şart koşulsun ki; bu iddialar cevabını bulsun ve ayrıca ilgili müdürlüklerce bir ücret ve sağlık komisyonu oluşturulsun dedim. Özellikle Ramazan Bayramında çok farklı fiyatlar uygulanıyor bu her tesis için söylenmiş değildir. Sizlerde biliyorsunuz ki bu tür yanlışlar oluyor.

HAK ETMEYENLER YEMESİN

Ben bu sözlerimi Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun Uzungöl’de tertiplediği çalıştayda söylemiştim; sizlerde oradaydınız. Arapları Araplar kazıklıyor dedim. Uzungöl’de bazı tesisleri ucuza kapatıp sezonda fahiş fiyatlarla satıyorlar dedim. Fakat Uzungöl’ün tamamını söylemedim. Bu söylediğim doğru değil mi? Ben demek isterim ki büyük bedeller ödeyerek, çileler çekerek, dişten ve tırnaktan artırılarak meydana  getirilen Uzungöl’ü yabancılar, hak etmeyenler yemesin. Uzungöl, Uzungöl’lülerin olsun.

AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKIYORSUNUZ

Peki sizler ne demişsiniz; Uzungöllüler misafirlerini soyup soğana çeviriyor diye bir şey demedim, söylediklerim bantlarda kayıtlıdır, bu kelimeleri ben değil siz söylediniz. Ben Uzungöllü değilmişim, siz dünyaya at gözlüğü ile bakıyorsunuz. Uzungöl neresidir bilir misiniz, Uzungöl Karaster Yaylası, Haros Mahallesi, Büyük Yayla, Şekersu Yaylası, Sarıkaya Yaylası, Yente Yaylası, Derindere, Çayıroba, Arpaözü, Demirkapı yaylaları, 7 Göller ve merkezden oluşan bir havzanın adıdır. Bana memleket ve Türkiye düşmanı ifadesini kullanma cesaretini gösterdiniz, size hiç yakışmadı, bir şey derken dokuz defa düşüneceksin çünkü muhatabınız Şükrü Fettahoğlu’dur.

Karadenizde sonnokta / Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi