Geçtiğimiz günlerde Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a düzenlenen silahlı saldırı kınandı.

Yomra Belediye Binası önünde yapılan açıklamada 50 STK'nın imzası yer aldı.

Okunan bildiride "Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık'a karşı yapılan saldırı eylemini telin ediyor ve bu haince saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yaşanan bu hain hadisenin Yomra'mızın ismini lekelemesine, ilçemiz üzerinde soru işaretleri oluşturmasına asla izin vermeyeceğiz. Yomra, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adresidir.

Bizler Yomralılar olarak, hangi siyasi görüşe, ideolojiye mensup olursak olalım, daima adaletin, huzurun ve kardeşliğin yanındayız. Ayrıca herkesin bilmesini isteriz ki, kimsenin huzurumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Devletimiz, bu hain olayın arkasında kimler varsa bulup gerekli cezayı verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bıyık'a bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendisine yapılan saldırının Yomralılar olarak hepimize yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Saldırıya uğrayan Yomra Belediye başkanı Mustafa Bıyık ise merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yapılan silahlı saldırıyı hatırlatarak  "Merhum cumhurbaşkanımız, zamanın başbakanı Turgut Özal, kürsüde konuşurken uğradığı hain saldırının ardından veciz bir ifade kullanmıştı. Bugün beden aynısını tekrarlamak istiyorum: "Allah'ın verdiği ömrü O'nun izninden başka alacak yoktur. Bizde O'na teslim olmuşuzdur."

Değerli hemşehrilerim; Bir hafta önce bugün, bu alanda silahlı saldırıya uğradım. Bilmenizi isterim ki, bu üzücü olay Yomra'mıza hizmet etme azmimizden hiç bir şey kaybettirmemiş, daha da arttırmıştır. Yomra'mızın geleceği için var gücümüzle çalışmaya, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumaya devam edeceğiz.

Burada benimle birlikte tesadüfen ateş hattında kalan 5 hemşehrime de ayrıca geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah en kısa sürede kendilerini ziyaret edeceğim. 

Kıymetli Yomralılar; Biz Yomra'yız, bizler Yomralıyız. Bu hain olayın birlik ve beraberliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Bundan sonra birbirimize daha da kenetleneceğiz. Yomra'mızı Doğu Karadeniz'in en modern ilçesi yapma yolunda hep birlikte, el ele kol kola çalışacağız.

Bugün, tüm siyasi partilerimiz ve ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile bu organizasyonun yapılması takdire şayandır. İmza koyanlara, emek verenlere, organizasyon komitesine yürekten teşekkür ediyorum.

Yaşanan olayın ardından Yomra'nın birlikteliğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Şahsımı bizatihi arayan ve konuyu yakından takip eden İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya, Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, milletvekillerimize, Sayın Valimize, siyasi partilerimizin il başkanlarına, ilçe başkanlarımıza, Emniyet Müdürlerimize, polis teşkilatımızın her bir ferdine, şahsıma ulaşan, mesaj gönderen, ulaşmaya gayret eden, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese yürekten teşekkür ediyorum.

Sözlerimi tamamlarken, bu birlikteliği ortaya koyan sizlere ayrıca teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hepinizden Allah razı olsun, sağolun, varolun..." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi