SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Araklı İlçesinde psikolojik bunalıma giren Züleyha Alemdar (27) 23 gün önce evi terk ederek bir daha geri dönmemişti. Ailesi 23 gündür Züleyha’yı ararken babası Mehmet Ali Alemdar, üzerine kızının fotoğrafının basılı olduğu tişörtle günlerdir mahalle mahalle gezerek kızını bulmaya çalışıyor. Baba Alemdar, kızının Biyoloji Bölümünü okuduğunu öğretmen olabilmek için de formasyon aldığını belirterek ama bir türlü iş bulamadığını söyledi. Baba Alemdar, kızının psikolojisinin bozulduğunu söyleyerek evi terk ettiğine dile getirdi.

BİR TÜRLÜ İŞ BULAMADI
Baba Alemdar, “Kızım Biyoloji Bölümünü bitirdi. Ardından da öğretmen olabilmek için formasyon aldı. Kendi alanında iş arıyor. Ama bir türlü iş bulamadı. Bize yük olmak istemiyordu. Kendi ayaklarının üzerinde durmak istiyordu. Ama bir türlü iş bulamadı. Bu yüzden de psikolojik bunalıma girdi. Kendisi çok düzgün ve bizi sahiplenen bir çocuktu. Ama iş bulamayınca ne yazık ki psikolojik bunalıma girince evi terk etti” dedi

AİLESİ PERİŞAN OLDU…
Kendisinin ve tüm çocuklarının büyük acı çektiğini kaybeden baba Alemdar kızına çağrıda bulunarak “Kızım evden ayrıldığından beri perişan durumdayız. Züleyha kayıplara karıştığından beri bir diğer kızım Numune Hastanesi’nin psikiyatri bölümünde yatıyor. Bir diğer kardeşi de her yerde Züleyha’yı arıyor. Yoğun bakımda. Ben ve annesi perişan haldeyiz. Gece gündüz gözümüze uyku girmiyor. Sıkıntımız çok büyük. Acılı yürekle ciğerparem kızıma sesleniyorum. Ne olur geri dön nazlı kızım. Bizleri daha fazla üzme” diye konuştu.

LÜTFEN HABER VERİN
Evlat acısının büyük bir acı olduğuna dikkat çeken baba Alemdar, “Biz yokluk ve darlığı da gördük. Ama kızımın kaybolması hepsinin üzerinde. Ben milletin çocuklarına sahip çıkarken benim çocuğum bu hale geldi. Çok acınacak durumdayım. Kızımı görenler, lütfen polise haber versinler. Bazı kişiler kızımı uzun saatlerce parkta oturduğunu görmüşler. Ama polise haber vermemişler. Hiçbir insan 4 saat bir parkta oturmaz. Lütfen görenler haber versin” şeklinde konuştu.

AFİŞLERİ YIRTMAYIN
Acılı baba Alemdar sözlerine şöyle devam etti: “Kızım benim başımın tacıdır. O canım ciğerim. Her yerde canım kızımı arıyorum. Sokak sokak, mahalle mahalle onu arıyorum. Benim kızım toplumsal olaylara son derece duyarlı bir kişiliğe sahip. Yardımsever ve vatansever bir insandır. İnşallah kızım en yakın zamanda bulunur. Yaralı yüreğim ile herkese sesleniyorum. Görenler lütfen polise haber versin. Bir de ricam var. Bazı panolarda, duraklarda kızımın fotoğrafını yırtıyorlar. Lütfen yırtmasınlar. Kızım daha bulunmadı”

Editör: Haber Merkezi