SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ -  CHP Trabzon İl Başkanlığı’nda 7 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan il kongresi için geri sayım devam ediyor. Kongrede mevcut İl Başkanı Turgay Güngör’ün yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken sürpriz bir isim il başkanlığı adaylığına göz kırptı. CHP Ortahisar eski ilçe başkanı ve milletvekili adayı Ahmet Kaya, il başkanlığına aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Kaya, “Bizi sevenler, oraya layık görenler, partide iyi işler yapacağımıza inananlar, partiyi büyüteceğimize inanan arkadaşlarımızın bu yönde talebi var” dedi.

KARAR AŞAMASINDAYIM
Kaya, “Örgütün isim üzerinde bir mutabakatı varsa ülkemin içinde bulunduğu durumu da düşünürsek hiçbirimizin görevden kaçma gibi bir lüksü olmamalı. Yani öyle bir sürecin içerisindeyim. Şuan örgütümüzde de böyle bir istek, talep olduğu yönde bir gözlem var. Partili arkadaşlarımız da benimle bu durumu paylaşıyorlar.  Tabi bende değerlendirme aşamasındayım. Henüz nihai bir karar vermiş değilim. Eğer isim üzerinde mutabakata varılırsa seve seve bu onurlu göreve talip olurum” diye konuştu.

ÖRGÜTÜMÜZÜN ÖZLEMİ TEK ADAY
İl başkanlığına her üyenin aday olma isteği olduğunu kaydeden Kaya, “Buna da saygı duymak lazım. Fakat bütün örgütümüzün temel isteği tek aday ile kongre gidilmesi sonrasında da ortak akıl ile yani çarşaf liste ile oluşturulmuş, bütün örgütü kucaklayacak bir yönetim listesi ile seçimlere girebilmektir. Örgütümüzün böyle bir özlemi var. Benim de böyle bir talebim var. Umut ediyorum bunu gerçekleştiririz. Gerçekleştiremezsek aday olmak isteyen arkadaşlarımız aday olabilirler” şeklinde konuştu.

KOŞA KOŞA TALİP OLURUM
Kaya, örgüt için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine dikkat çekerek, “Örgütün talebi olursa böylesi önemli bir dönemde hiç kimsenin görevden kaçma bir lüksü olduğunu düşünmüyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde doğdum. Bu partinin bize nerede, ne zaman ihtiyacı olursa koşa koşa da göreve talip olacak insanlardan bir tanesiyim. Partimizde bu tür arkadaşlarımız fazlasıyla mevcuttur. Bende bunlardan bir tanesiyim” ifadelerini kullandı.

ÇARŞAF LİSTE ORTAK AKILDIR
Çarşaf liste ile ilgili düşüncelerini paylaşan Kaya sözlerine şöyle devam etti: “Çarşaf liste ortak akıldır. Çarşaf liste örgüte söz hakkı tanımaktır. Yani çarşaf liste belli grupların yaptığı listeleri örgütün onaylama zorunluluğunu ortadan kaldırır ve örgüt ile düşünce aklını da listelere yansıtma olanağı verir. Çarşaf liste aslında ortak akıldır. Çok daha sağlıklı ve kaliteli yönetim kurumlarının oluşabileceğini düşünüyorum. Parti içerisinde gruplaşmalardan, bloklaşmalardan oluşması muhtemel kırgınlık ve dargınlıkları da çarşaf liste ile aşabileceğimizi düşünüyorum”

Editör: Haber Merkezi