SONNOKTA RÖPORTAJ - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç gazetemizi ziyaret ederek gündeme yönelik konularda açıklamalarda bulundu.

İşte Genç’in açıklamaları:
Bu dönem yönetim anlayışı açısından önceki döneme nazaran daha iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Anlayış farklılıkları olabilir. Boztepe Seyir Terası gibi 51 noktada yeraltı konteyneri koyma projemiz de Büyükşehir’den geçmemişti. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Uzunsokak’tan tam çıkışta 17.00-18.00 civarlarında çöp yığını oluşuyor. Bu yakışmıyordu. İdeal sistem sıfır atıktı, onun için adım atmamız gerekiyor.

Yeraltı atık projesiyle ilgili projemizi Murat Bey’e (Zorluoğlu) getirdim, hemen imzaladı. Boztepe’deki projeyi de hemen onayladı. Burada şehrin çıkarları önemli. Ben yaptım, sen yaptın meselesi değil. Zaman kaybetmeden şehre bir şeyler kazandırmalıyız. Bu dönem daha iyi olacak inşallah. Bizim de eksiklerimiz olmuştur. Çünkü yeni kurulan belediyeydik.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yayın kurulumuzun sorularına cevap verdi

KENDİMİZİ ELEŞTİRİYORUZ
Çevre ve Şehircilik Bakanı’mıza Çağlayan projemize destek için gittiğimizde Bakan Bey ‘Çağlayan için ayrılacak kaynağı Çömlekçi’ye verelim. Çağlayan’ı belediye olarak siz yapın, biz destek verelim’ dedi. Çömlekçi projesi daha hızlı geçebilsin diye hemen kabul ettim. Çömlekçi kronik oldu. Çömlekçi kendimizi eleştirdiğimiz bir husustur. Şu anki anlayış da çok doğru oldu. 9,7 hektara özgülendi ve o alanı hemen bitirip ondan sonra diğer alanlara geçilmesine karar verildi. Çünkü diğer alanlardaki insanların da mülkiyet hakkını sınırlamamız lazım. Dönüşüme kapsamına aldığınızda insanlar ne kiraya verebiliyor ne satabiliyor ne basit tadilat yapabiliyor.

ZORLUOĞLU’NA DEDİM Kİ TRABZON SİZİ YAZAR!
Murat Başkan’la ilk görüşmemizde trafikle alâkalı programı hazırlarken Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddelerini ismen yazması gerektiğini söyledim. Sağ olsun ismen yazdı. Daha sonra Sayın Zorluoğlu’na şunu söyledim: Değirmendere’deki sanayi sitelerini oradan taşıyabilirseniz Trabzon sizi yazar. Bununla ilgili yerimiz de var. Bulak’ın altındaki taş ocağı yeri var. Orası Büyükşehir’e devredildi. 270 dönüm alana yakın yer. Büyük Sanayi Sitesi’nde 471 esnafımız var. Onları tek tek ziyaret ettim. Hepsi sağlıksız şartlarda yaşıyor. Bir an önce taşınmak istiyorlar. Onlardan başlamak üzere sanayiyi oradan taşımamız gerekiyor. Ardından Fatih, Bağkur, Demirkırlar Sanayilerini de taşımamız gerekiyor.

DEĞİRMENDERE’YE GENİŞ BAKMAK LAZIM
Havalimanından çıkıyorsunuz şehre gelirken üniversiteyi, 100. Yıl ve EYOF parklarını da gördünüz. Hemen sanayi karşılıyor sizi. Mevcut otogar Trabzon’a yakışmıyor. Değirmendere’ye geniş çerçeveden bakmak lazım. Devletimiz büyüktür, gerekirse çimento fabrikasının yeri kamulaştırılır. Her kişinin tercihine göre hareket edemeyiz. İlla kamulaştıralım diye demiyorum ama gerekirse kamulaştırılır. Sonrasında orada yaşam merkezi, yeşil alan, kültür merkezi, kısmen ticarî üniteler olabilir. Murat Başkanımızın da demir yolunun kesişim noktaları olduğu için bu tür görüşleri var.

AKOLUK’A SICAK DEGiLDiM
Otogar için son karar henüz kesinleşmese de bizim tesislerimizin olduğu Erzurum yolundaki alan. Otogar için daha önceden Akoluk düşüncesi vardı. Hiç sıcak bakmadım. Doğu ve batıdan gelen otobüsler için yolcuyu sahilden alıp 10 km servisle yukarı taşıyacaksınız. Bu olmaz. Yeni belirlenen yeri işler hâle getireceğiz. Sahil yoluna bir projeyle bağlanacak.

MARAŞ BU HALİYLE YAKIŞMIYOR
Bu haliyle Maraş Caddesi şehrimize yakışmıyor. Zamanında bunu Büyükşehir Belediye başkanına da söylemiştim ancak ters düşmüştü. Yeni bir şey yapmak lazım. Yeni bir şey yapalım da olmazsa onu değiştiririz. Bu sadece dolmuşçunun değil yayanın, özel vasıtanın, engellinin, hepimizin sorunu. Engelli bandı koyduk oraya, üzerine arabalar park yapıyor. Esnafın ve caddedeki bankaların da sorunu. Maraş Caddesi’ni trafiğe kapatmak bir çözüm değil. Daha üstün kamu yararımız var. Otelimiz, bankalarımız, otoparklarımız ve esnafımız var. O zaman tek bant kalsın diye bir önerim vardı. Bu bünyede bir çalışma yürütülüyor. Burada bileşenlerin görüşünü de düşünmemiz lazım. Tek bant olursa trafik olmaz. Etrafı geniş yaya aksı olur. Engelli kardeşlerimizin geniş aksı olur. Çiçeklendirip ışıklandırırız, güzelleştiririz. Esnafımızla beraber özeli dolmuşu her neyse hep beraber bir neticeye varacağız inşallah. Nihayetlenmediği için henüz net bir şey söylemiyorum ama çalışmalar bu doğrultuda ilerliyor.

DENİZDE ENTEGRE OLMALIYIZ
İki tane iskele projemiz var. Birini yakın zamanda projelendirdik. Onu da Ulaştırma Bakanlığımızdan destek alıp hayata geçirmek istiyoruz. Denizle biraz daha entegre olmamız lazım. Şöyle de bir karamsarlık var; şehri küçümsemek gibi bir karamsarlığa girmememiz lazım. Bu şehri herkes seviyor. Her şeye rağmen bu şehre gelen insanlar burayı beğeniyor. ​

Editör: Haber Merkezi