Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un 2020 yılı için özel olarak hazırladığı “Harı Bülbül” TÜRKSOY Basın Ödülü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen etkinlikle sahiplerini buldu.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün kültür ve sanat merkezlerinden biri olan Uluslararası Muğam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un 2020 yılı için özel olarak hazırladığı “Harı Bülbül” TÜRKSOY Basın Ödülü sahiplerini buldu. Etkinlikte, 30 yıl Ermenistan işgali altında kalan Azerbaycan topraklarının kurtarılması uğruna yapılan 44 günlük Vatan Muharebesi (İkinci Karabağ Savaşı) süresince yaşanan olayları ve Karabağ gerçeklerini dünya kamuoyuna ulaştıran Türk Dünyası basın temsilcilerine ödülleri, Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı tarafından verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bakan Anar Kerimov, 44 günlük Vatan Muharebesi sırasında bölgede görev yapan basın mensuplarının kendi görevlerini en üst düzeyde yerine getirdiklerini ve bu uğurda canlarını vererek şehit olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından başta şehit gazeteciler Meherrem İbrahimov ve Sirac Abişov olmak üzere 7 ülkeden 36 basın temsilcisine “Harı Bülbül” TÜRKSOY Basın Ödülü verildi. Törende ayrıca, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliği Basın Müşaviri Hüseyin Altınalan’a savaş süresince yaptıkları önemli katkıları vesilesiyle TÜRKSOY Plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi