SONNOKTA RÖPORTAJ - AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi gazetemize konuştu. İl Başkanı Revi, dört buçuk yıl seçim olmayacak olmasının hem ülke hem de şehir için yeni bir hamle doğuracağını belirtti.

Revi, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın AK Parti’ye katılacağı iddialarına da, “Kapı kapalı” cevabını verdi. Ekrem İmamoğlu’nun geleceğin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesini de yorumlayan Revi, “Aday kantara uygun olmalı” dedi. Revi, görevinin başında olduğunu da yineledi.

İl Başkanı Haydar Revi, Yayın Danışmanımız Selahattin Özcan’a konuştu

İşte Revi’nin açıklamaları…
BEKLEDİĞİMİZİN ÜZERİNDE OLDU

Geride bıraktığımız yerel seçimi değerlendirir misiniz? “Trabzon’da güzel ve huzurlu bir seçim dönemi yaşadık ve seçimi geride bıraktık. Seçimde istediğimiz katılım oranın yüksek olmasıydı, beklediğimizin üzerinde de bir katılım oldu. İnsanlarımızın yaptığı tercihe göre Trabzon’da büyük oranda partimiz önde çıktı. Sadece Beşikdüzü, Yomra ve Hayrat’ta seçimi kazanamadık. Yüzde 65’e yaklaşan bir oy oranımız oldu. Tüm iller arasında altıncı sırada , büyükşehirler arasında da beşinci sırada yer alan bir oy oranını aldık. Bize oy veren veya vermeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

KALKINMA HIZLANACAK BÜYÜMEMİZ ARTACAK
“Dört buçuk yıl ülkemizde seçim olmayacağını hesaba katarak bizim için daha verimli bir dönem olacağını düşünüyorum. Dört buçuk yıl seçim olmaması ülkemiz için de şehrimiz için de yeni bir hamle olacaktır. Bu süreçte Trabzon’un meselelerini de daha iyi takip edeceğiz. Zaten şehrimizde işler de yavaşlamadı, bütün çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki süreç kalkınmanın daha hızlandığı büyümenin arttığı bir dönem olacak Trabzon için.”

HAYRAT’I ÖLÇEMEDİK
Kaybedilen ilçeler için neler söyleyeceksiniz? “Seçime 19’da 19 hedefi ile yola çıktık. Bu ulaşılabilir bir hedefti de bizim için. Beşikdüzü teşkilatımız büyük bir performans ortaya koydu seçimlerde, teşkilat olarak da çok çalıştık ancak aradaki farkı kapatamadık CHP kazandı. Hayrat’ta üç dönemi dolduran bir belediye başkanımız vardı, dördüncü dönem verilmeyince kendisi de bağımsız olarak seçime girdi. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında Hayrat’ı rahatlıkla kazanmamız gerekiyordu ancak 6700 nüfusu olan bir ilçe bir anda 9900 seçmene sahip oldu. Ama Hayrat’ı biz yeterince ölçemedik. Hayrat’taki belediye başkanının abarttığı şekilde bir seçim üstünlüğü sağlanmadı, az bir farkla seçimi kaybettik.”

BEN DE ‘DEVAM ETSİN’ DEDİM!
“Biz Yomra’da adayımızın devamından yana karar aldık, benim de kararım adayımızın devamından yana idi. Yomra’da yaptığımız çalışmalarda ve kamuoyu yoklamalarında biz önde görünüyorduk. Ancak seçmen orada bir tercih ortaya koydu ve belediye başkanlığı için bizim adayımıza oy vermezken meclis ve büyükşehirde bizi tercih etti. Seçmenin tercihi bu yönde oldu.”

ONLARA KAPIMIZ KAPALI
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın adı AK Parti ile anılıyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?

“Biz seçim çalışmalarımızda bunu açık açık ifade ettik. Hem Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız hem de bakanlarımız ve bizler bunu anlattık. ‘Bu trenden inen bir daha binemez’ örneği ile bu ifade edilmiştir. Seçim öncesi de bu tarz algılar yapıldı. Hem diğer ilçeler hem de Yomra için öyle bir şey söz konusu değil. Şu anda kendileri için kapı kapalı.”

KURALLARIN DIŞINA ASLA ÇIKILAMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile çalışmalarınız nasıl gidiyor. İstişare sorunu yaşıyor musunuz?

“Biz tecrübeli bir kadroyuz. AK Partimizin bir hiyerarşisi, tüzüğü ve disiplini var. Bu kurallar içerisinde çalışmamız gerekiyor. İllerde İl Başkanı grubun da başkanıdır. Yani belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin de başkanıdır. Büyükşehir belediye başkanımızın kamu tecrübesi var. Bakanlıklarda da önemli görevler yönetti, son olarak da Van’da belediye yönetti. Dolayısıyla biz tecrübeli bir kadroyuz, büyükşehir belediye başkanımız da tecrübeli bir insan. Başlangıçtan bu yana yeni yönetim anlayışından bahsetti. Belediye içerisinde yaptığı düzenlemelere karışmamız söz konusu olamaz ancak istişarelerimiz oluyor. Özellikle meclis üyelerimiz konusunda istişarelerde bulunup dikkatli tercihlerle görevlendirmeler yaptık. Şuana kadar büyükşehir belediye başkanımız ile bir sorun yaşamadık. Parti içerisindeki hiyerarşi ve disipline göre çalışmalarımız yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Partimizin bize yüklediği misyon dışında bir gelişme olursa uyarmak da bizim görevimizdir. Partimizin kuralları dışına kimsenin çıkma hakkı yok. Nasıl biz kuralların dışına çıkarsak genel merkezimiz bizi uyarıyorsa, Trabzon’daki bu hiyerarşi içerisinde de bizim bu konuda en küçük bir çekincemiz olmaz, kimseden çekinmeden uyarımızı elbette yaparız.”

KADROMU TRABZON’DAN YAPARDIM
Büyükşehir Belediyesi’ne il dışından yapılan takviyeler tepki çekiyor. Bu konudaki düşünceniz nedir?

“Çalışacak kişinin kendi kadrosunu oluşturmasından doğal bir şey olamaz. Tabi bunun avantajları ve dezavantajları var. Benim tercihim buradan daha çok tecrübeli insanlarla bu işi götürmekten yana olurdu, öyle bir görev verilseydi ben öyle düşünürdüm. Kadromu Trabzon’dan yapardım. Çünkü bu şehrin zorlukları var, şehri tanımak çok önemli. Ancak kadrolaşma bir tercihtir, bu tercihin işe yansımasını görmemiz lazım. Bizim için önemli olan o. Bu bölgede yaşayan, bölgeyi bilen insanların vereceği mesai ile dışardan gelen arkadaşlarımızınki farklı olacaktır. Dışarıdan gelen arkadaşlarımız çalıştıkları illerde tabi ki tecrübeli isimler ama burada çok yoğun bir çalışma içerisinde olmaları gerekiyor. Bu belediye başkanızım kendi tercihidir, yönetim anlayışıdır ve yoğurt yiyiş biçimidir.”

SANKi TRABZON’UN DEĞiL iSTANBUL’UN iL BAŞKANI
İstanbul seçimi için neler diyeceksiniz?

“İstanbul’da bir seçim yapıldı, seçimde bir takım eksikler bulundu ve YSK seçimi iptal etti. İl başkanları her gün bu seçimle alakalı bir açıklama yapıyor. Özellikle İYİ Parti il Başkanı her gün açıklama yapıyor. Sanki Trabzon İl Başkanı değil de İstanbul İl Başkanı gibi konuşuyor. Bence böylece birazda buradaki yenilgilerini örtmeye çalışıyorlar. Biz önce kendi işimizi yapmalıyız, sonrasında da İstanbul’da bizim üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Ama İstanbul’daki seçim Trabzon’un seçimi değildir. İnşallah İstanbul’da güzel bir seçim yaşanır. İstanbul teşkilatımız bize bir görev verirse onu yerine yetireceğiz. Ancak en önemli görev sandığa gitmektir, İstanbul’da da vatandaşlarımızın sandığa gitmesi için büyük bir gayret ortaya koyacağız.”

EKREM İMAMOĞLU KANTARA UYMAZ!
Ekrem İmamoğlu’na geleceğin Cumhurbaşkanı Adayı yakıştırması yapılıyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

“Trabzon’da bu konu belki biraz daha hemşericilik açısından bakıldığından fazla konuşuluyor olabilir. Ancak diğer illerde konuşulmadığını biliyorum. Karşılaştırma yapmak için kantara uygun olmalı. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu’nu aynı kantara koymanın bir anlamı yok. Bunu yapan varsa da doğru yapmaz.”

OTURADABiLiRiM OTURMAYADABiLiRiM
Bundan sonraki süreçte Haydar Revi’nin yol haritası nedir?

“Dört buçuk yıla yakındır İl Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Şuanda bu koltukta İl Başkanı olarak oturuyorum. Yarına da burada İl Başkanı olarak oturma ihtimalim de var, oturmama ihtimalim de var. Ancak bir görevde uzun süre kalmanın da doğru olmadığını düşünüyorum. Partilerde, STK’larda aynı kişiler devamlı aynı koltuklarda uzun yıllar oturursa o zaman tabanda kalanlar ya da o makamlara gelmek isteyenlerin ümidi kalmaz, bu da hoş olmaz. 2021 Mart’ına kadar bu yönetim seçilmiş bir yönetimdir. Ancak o döneme kadar gider veya gitmez bunu zaman gösterecek. Bu görev bizde kaldığı sürece layığı ile yapmaya çalışıyoruz.” ANKARA SEVDAM YOK Ankara’dan bir görev beklentiniz var mı? “Doğduğumdan bu ana kadar sadece askerlik ve üniversite tahsilim dışında hep bu şehirde yaşadım. Şehrimden, hayatımdan ve işimden de memnunum. Daha önce de iş imkanı olarak bu şehrin dışına çıkma imkanım oldu ama çıkmadım, burada kalmayı tercih ettim. Benim Ankara diye bir sevdam yok, burada yaşamayı tercih ederim. Ancak görev de olursa hiç gözümü kırpmadan giderim.”

Editör: Haber Merkezi