21 NİSAN’DA İHALE EDİLDİ

Akçaabat-Söğütlü-Yıldızlı İl Yolu Karadeniz Sahil Yolu Bağlantısı Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yolları ile Akçaabat Ayrım Düzköy Yolu Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat Devlet Hastanesi Önü Köprülü Kavşağı ve Bağlantı Yolları işinin ihalesi 21 Nisan tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilmişti.

İNŞAATLAR DURDU, RUHSATLAR ASKIDA

Yapımına başlanacak olan kavşaklarla ilgili olarak kamu zararının engellenmesi ve vatandaşlar açısından mağduriyet yaşanmaması için Karadeniz Sahil Yolu Yıldızlı Yonca Kavşağı ve Akçaabat Fatih Stadyumu arasında mevcut yollara cephe tüm konut inşaatlarının durdurulmasına, yol civarında talep edilen inşaat ruhsatları için ise kavşaklara ait uygulama projelerinin ve kamulaştırma planlarının onayının beklenilmesine karar verildi. Akçaabat Belediyesi’ne ulaşan Karayolları yazısı sonrası belediye de ilgili inşaatlara durdurma yazısı yazıyor. Halen Akçaabat Fatih Stadyumu ile yıldızlı yonca kavşak arasında bulunan bölgede 10’a yakın yeni proje hazırlanmış veya inşaat başlamış durumda.

KAVŞAK KAYDIRILIYOR

Edinilen bilgilere göre Söğütlü’de yapılacak olan kavşak halen bulunduğu yerden biraz doğu tarafına kaydırılacak. Fatih Eğitim Fakültesi altında bulunan kavşak alt geçitler ile geçileceği yeni projede kavşak biraz daha Trabzon tarafına kaydırılarak İl Jandarma Komutanlığı ve çevre yoluna bağlantılar veriliyor. Proje ile Karadeniz’de ilk kez kavşak içerisine girmeden geri dönüşü sağlayan bir uygulama yapılacak. Projeler tamamlandığı zaman Akçaabat’tan Trabzon istikametine giden sürücüler İskele Kavşağı’ndan Çömlekçi Kavşağı’na kadar hiçbir trafik ışığına takılmadan gidebilecekler.

Karadenizde sonnokta / Cemil BIYIKLI

Editör: Haber Merkezi