Bir süredir Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yapılması planlanan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin öncülük ettiği minibüslerin otobüse dönüştürülmesi sekteye mi uğruyor.

106 Kişi İmzasını Geri Çekti
583 hak sahibinden en az yarısının imza vermesi şartının arandığı dönüşümde, bazı imza verenlerim imzalarını noter kanalıyla geri çekmeye başladıkları ve bu sayının resmi olarak 89 olduğu, birçok kişin de imzasını geri çekmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Pandemi Döneminde Dönüşüm Yapılmamalı
Dönüşüme verdiği imzayı geri çekenlerden olan Abdullah Sağır, bu dönemde dönüşümün doğru olmadığına inandığı için imzasını geri çektiğini açıkladı.  Sağır sitemize yaptığı açıklamada “Dönüşüme ben de razıydım. Fakat gelinen noktada dönem itibariyle yapılacak dönüşümün doğru sonuç vermeyeceğini düşündüğüm için imzamı geri çektim. İlk başta söylenenler ile şuan için uygulamaya konulan şartlar aynı değil.  Benim gibi birçok arkadaşımız da imzasını geri çekmeye hazırlanıyor. Pandemi döneminde bu değişim yapılmamalı” dedi.

Dönüşüm Minibüsle Olmalı
Otobüs dönüşümünün vatandaşları da mağdur edeceğini savunan Abdullah Sağır “Ben dönüşümün daha lüks minibüsler ile yapılmasından yanayım. Kameralı, engelli binişi olan, ayakta yolcu alınmayan kontolleri iyi yapılan bir sistem çok daha faydalı olacaktır. Birde önemli bir detay var ki o da süredir. Otobüsle 1 saatte alınacak yolu minibüsle 25 dakikada almaktayız. Bu vatandaş için avantaj sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

(AkçaabatHaber)

Editör: Haber Merkezi