SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - Akçaabat İlçesi Akçaköy Mahallesi Eğitim Kurumları Mezunları okul binasında buluşup hasret giderdiler. Okulların kuruluşlarından beri burada görev yapan çok sayıda müdür, öğretmen, memur ile burada eğitim ve öğretim gören çok sayıda eski öğrenci bir araya gelip yasadıkları anıları yeniden anlatarak o günleri yad ettiler. Hazırlanan eski resim, öğretmen ve çalışmalar kösesini ilgiyle izleyen mezunlar o anı yasarcasına heyecanlanırken bazılarının bu dünyadan göçtüklerini öğrenince gözyaşlarına hâkim olamadılar. 

ZAMAN ÇOK ÇABUK GEÇTİ 
Saygı durusu sonrası İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan etkinlikte okul müdürü Bekir Ekici, “Bugün bu buluşmaların dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çok eski bir eğitim geçmişimiz var” dedi. Ardından içinde bulundukları sorunları sıraladı. Okulda görev yapan en eski müdür Ahmet San, “Burada öğrencilerimi gördüğüm için çok mutluyum. Zaman çok çabuk geçti diyorum” dedi. Etkinlik organizatörlerinden okulun eski müdürlerinden Av. İbrahim Keskin, “1974’ün Kasım ayında burada göreve başladım. Ortaokulda yüz elli civarı öğrenci vardı. Toplam altı öğretmen görev yapıyorduk” dedi. 

ÖNEMLİ ŞAHSİYETLER YETİŞTİ 
Keskin, “ 1985 yılının 22 Eylül tarihine kadar görev yaptığım burada çok güzel yıllar geçirdim. Buradaki görevime özel bir statü ile gelmiştim. 1979’da buraya lise yapıp kurucu müdürü olarak göreve başladım. Buradan ayrılırken 22 öğretmen arkadaşımız görev yapıyordu öğrenci sayımız 552 idi. Daha önemlisi açık lisesi Trabzon’un önemli öğretim kurumlarından biri haline gelmişti. İnanılmaz ağır şartlarda olağanüstü çalışmalar yaptık. Bu şartlar altında yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz farklı branşlarda çok başarılı islere tekabül ettiler hayatlarında başarılı oldular. Örnek vermek gerekirse Bartın Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, DSI Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun” dedi. 

UZUN: BANA KATKISI ÇOKTUR 
Kurucu lise müdürü Av. İbrahim Keskin’in konuşmasından sonra özelde yasadıkları zorlukları esi Cemile Keskin anlatırken, “Bir gün okula müfettiş geldi evimizde ağırladık. Evimizi bayan öğretmenler temizlemişti. Şimdiki zamanda hiçbir bayan öğretmen müdürün evini temizlemez. Bu durum beni çok etkilemiştir” dedi. Okulun eski öğrencilerinden DSI Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, “Kişiliğimin oturmasında burada aldığım eğitim ve öğretimin çok etkili olduğuna inanıyorum” dedi. 

HASRET GİDERDİLER 
Etkinlikte okulda görev yapan eski öğretmenler Nihal Sayın, Fuat Dikkanoglu, Kemal Kazaz, Seher Memiş, Süleyman Bayramoğlu, Ali Terzi, Kemal Üçüncü, Selahattin Boydan, Ergün Sanlı, Metin Özmen, İsmail Memiş, Sultan Yıldırım, Ahmet Turgut ile eski memurlardan Adnan Yazıcı, Halil Memiş eski öğrenciler Mustafa Uzun, Tamer Kazaz, Vildan Özmen, Halime Özmen (Cora) ve Engin Kumar okulda yasadıkları anıları dile getirdiler. Etkinliğe katılanlar birlikte pilav yedikten sonra okuldan ayrıldılar.

Editör: Haber Merkezi