Avrasya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Arif Aksoy korona virüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aksoy şunları dile getirdi: “Mevsimsel geçişkenliğin arttığı, soğukların geldiği bir dönemde grip olduğunu fark eden vatandaşlarımızın evlerinde süreci geçirmesi herkes adına olumlu olacaktır. İnsanlık için zafer yakındır. Sabır ve tedbirler bizi zafere ulaştıracaktır.”

ONLARCA YIL SAVAŞ VERİLDİ
“İnsanlık salgın hastalıklara karşı onlarca yıl savaş vermiştir. Bu savaşların galibi her daim insanoğlu olmuştur. İnsanoğlunun en büyük kozu, en önemli silahı ise aşı’ olarak dikkat çekmektedir. Milyonlarca insanın covid19 aşısı bulundu cümlesine kilitlenmesinin en büyük nedeni tarihte ki aşı zaferleridir. İnsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs, bakteri vb. mikropların hastalık yapma özelliklerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı toksinlerin etkileri ortadan kaldırılarak geliştirilen biyolojik ürünlere aşı denir.”

AŞI NASIL ÜRETİLİR?
“Bir araştırmaya göre (1996) aşı çalışmaları, en başından en sonuna kadar ortalama 10 yıl sürüyor. Fakat ne teknoloji, ne de imkanlar eskisi gibi. COVİD 19’a karşı aşı üretimi yapıldığı ve %90 başarı sağlandığı haberleri artık dünya gündeminde. COVİD19 aşısı Türkiye kökenli Uğur Şahin ve eşi bilim insanı Özlem Türeci’nin sahibi olduğu BioNTech firması tarafından üretildi. Firma nerde mi? Almanya’da. İşte tamda bu nokta kendimizi sorgulamamız gerekmiyor mu? COVİD19’a karşı zafer çok yakın, lütfen tedbirimizi elden bırakmayalım, sağlık sistemimiz çökerse her şey başa döner. Özellikle İnfluenza (grip) ile COVİD19 ‘u birbirine karıştırmayalım. Mevsimsel geçişkenliğin arttığı, soğukların geldiği bir dönemde grip olduğunu fark eden vatandaşlarımızın evlerinde süreci geçirmesi herkes adına olumlu olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi