Selahattin ÖZCAN - SONNOKTA

CAZİP HALE GELMELİ
Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, mevcut otogar yeri inşaatı ile ilgili konuştu. Yeni terminal bittiğinde boşa çıkacak alan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şen, “O bölgede trafik açısından yoğun bir sirkülasyon var. Sanayinin de taşınması söz konusu, dolayısıyla o bölgeyi daha cazip olacak kentsel bir alan haline getirebiliriz.” dedi.

KÜLTÜREL ALAN OLABİLİR
Şen: “Mevcut terminalin olduğu bölgede trafik çeken bir tesis olmamalı. Mesela hastane böyle bir tesis. Yer seçimi çok iyi araştırılmadan yapılan yatırım kararları daha sonra kente zarar verecek hale dönüşüyor. Bunu yapmayalım. Hem ulaşım açısından hem de kentsel alan kullanımı açısından iyi bir karar verilmeli. O bölge etrafı ile birlikte sosyal ve kültürel alan olabilir.”

ANALİZİ YAPILMALI
“Araştırılıp, bir analiz yapılarak karar verilmeli. O alana hastane yapılması gündeme geliyor ama bu yatırımlar trafik çeker. İyi düşünülmeli. O alana AVM tarzı kuruluş da gelmemeli. Hep trafikten yakınıyoruz, trafik üretecek yapılardan uzak durmalıyız. Kentin ihtiyacı o bölgede nedir, ona göre karar vermek lazım.”

Editör: Haber Merkezi