Babacan, basın toplantısında özetle şu şekilde konuştu:

''Biliyorsunuz bir önceki Trabzon programında 2 gün burada kalmıştık. 1 gün trabzon Merkez’de, Ortahisar İlçemizin kongresini gerçekleştirmiştik. 2. Gün de Akçaabat İlçemizin kongresini gerçekledirmiştik. Bu basın toplantısından sonra Yomra İlçemizin olağan kongresini gerçekleştireceğiz. Karadeniz’imizin göz bebeği, en önemli ticaret merkezi, ekonomik merkez olarak kabul edeceğimiz Trabzon’da sizlerle beraber olmak mutluluk'' ''DEVA Partisi kurulalı 1,5 yıl oldu. Bu sürede örgütlenme sürecini gerdik ve devam ediyoruz. 8 ay sonra seçimlere girmeye hak kazanacak teşkilat boyutuna ulaştık. Pandemi şartlarına rağmen hatta 43 ili, geçtiğimiz Kasım ayında tamamladık. Aralık ayında büyük kongremizi yaparak seçimlere girme ruhsatını cebimize koyduk. Teşkilatlanmamıza, aynı hızla devam ettik. Bugün itibariyle 81 ilimizin, 81’inde il başkanlarımız görevinin başında. Türkiye’de 973 ilçe var. Bu 973 ilçenin 650’sinde bizim İlçe başkanlarımız görevi başında. 450 ilçede de kongre sürecini tamamlamış bulunmaktayız. Büyük illeri daha sonraya bırakmıştık stratejik olarak. Haziran ayıyla beraber artık büyük illerimiz de de süreçleri başlattık. İstanbul’da ise ilk açılışımızı daha 10 gün önce yaptık''

''Ülkemizin yarınları ile ilgili detaylı hazırlıklar. Parti programımızı geniş bir heyetle hazırladık. 300 kişinin emeği ile parti programımızı hazırladık. 3 yıllık parti programımızın tek bir kelimesine, noktasına virgülüne eleştiri duymadık. Eylem planlarımızın ilkini Adana’da hazırladık. İlk eylem planımızın konusu tarım. Seçimlerden sonra kurulacak hükümette detaylarıyla neler yapılacağın takvimiyle ortaya koyduk. 2. Eylem Planımız Afet Yönetimi konusunda açıkladı. Afet öncesi, afet dönemi ve afet sonrasında yapılması gereken kurumsal planlamalar, kanunlar ne varsa 54 maddelik eylem planıyla hazırladık. 3. Eylem Planımız da bu hafta başında Sosyal Politikalarla ilgili açıkladık. Orada da 47 maddelik eylem planıyla, bütün alanları kapsayan eylem planımızı ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde açıklayacağımız Eylem Planlarının sayısı 20’den fazla''

YEREL BASINA EKONOMİK SIKIŞTIRMA
''Yerel basın sayısal olarak çok olduğu için, Ankara’nın bu nedenle radarına girmediğinden, tasarruf tedbirleri ile devre dışı bırakma politikası uyguladılar. Tasarruf tedbirleri demişken, koydukları bazı maddelerle burada yerel basını bir miktar daha ekonomik olarak sıkıştıracak uygulamaya da başladı. İletişim siyasette gayet önemli bir konu. Yaptıklarınız önemli ama yaptıklarınızın vatandaşa iletilmesi de önemli''

SORU CEVAP: 

Şu anda iktidar neden başarısız?

Başarının devlet yönetiminde olsun, temel bazı ilkeleri var. Bu ilkelerden birincisi kadrolar. Yani üst düzeyde olan siyasi ve bürokratik kadroların hem dürüst hem de ehil insanlardan oluşması gerekiyor. 
Bir başka önemli ilke, kararların istişare ve ortak akılla alınması. Ve tabiki iyi bir plan ve yol haritası. 
Şu anda baktığınızda, bu 3 ana konunun 3’üde yok. Kadrolar zayıfladı, ehliyet liyakat yasak, istişare ve ortak akıl hukuki çerçeve olarak yok edildi. Şu anda Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi devletin istişare mekanizmasını hukuki olarak sıfırladı. 

AÇIK ARAYI OYUNLARLA KAPATMAK KOLAY DEĞİL! 

“SEÇİMLERDE UÇ UCA GALİBİYET OLURSA ŞU ANDA Kİ YÖNETİM HER TÜRLÜ OYUNU OYNAYABİLİR DEMİŞTİM..” 

Bunu İstanbul’da gördük. Hukuk açısından baktığınızda tek bir oy seçimi alır. Ama ne yaptılar, ne ettiler 2. Seçime gidildi. 

2017 Referandum, 2018 Yerel, 2019 Genel Seçimlerinde gördük. Sandık güvenliği en önemli konulardan biri. SAndıklara sahip çıkamadıktan sonra, sandıklarla ilgili yapılan oyunlar, özellikle YSK’yı ilgilendiren konularda atılacak adımlar bizi ilgilendiriyor. Onun için önümüzdeki seçimlerde açık ara galibiyet lazım. Açık ara olduktan sonra o açık arayı oyunlarla kapatmak kolay değil. O kadar oyun alanı yok.

ALİ BABACAN'A COŞKULU KARŞILAMA

Akşam saatlerinde Trabzon'a kara yolu ile gelen Ali Babacan burada şehir girişinde Trabzon il ve ilçe yönetimleri tarafından karşılandı.

Babacan'a Vakfıkebir ilçesine özel bir Vakfıkebir ekmeği hediye edilirken horon ekibi kısa bir gösteri sundu.DEVA Partisi Yomra İlçe kongresi için Trabzon’a gelen Ali Babacan, bu sabah saatlerinde basın mensuplarıyla bir araya geliyor.Kongrenin ardından Babacan ve ekibi, Arsin Organize Sanayisi Ziyaret edecek ardından Sürmene ve Yomra ilçelerinde esnafları ziyaret edecek.

EYT KONUSU...

''Biz parti programımıza hem adalet hem de finansal sürdürülebilir perspektifte çalışacağız dedi. Konunun tarafları olan derneklerle görüşme başlattık. Kendi içimizde alternatif modellerle de çalışıyoruz. Bu süreç… Hem tabloyu daha net görmek, hem de gerçekçi çözüm için çalışıyoruz.''

YÜZDE 19’UN TANIMINI KENDİSİ YAPSIN

Bizim farklı konularda ki tutumlarımıza bakarak bazı sıfatlar, yaftalar olabiliyor. Sayın Erbakan’a, sayın Erdoğan ile ilgili zamanında söyledikleri, kullandıkları ifadeleri arşivlerden incelemenizi tavsiye ederim. O kadar benziyor ki.. Bu tür refleksler olabiliyor. Vatandaş gayet iyi biliyor. Şunun adamı, bunun adamı, faiz lobisinin adamı… Bizim bürokrat arkadaşlarımız için kullanılır bu ifadeler. Faizler yüzde 6 - 7 iken sayın Erdoğan “Yüksek faiz vatanı satmak” diyordu. Bende geçenlerde sordum. Yüzde 19 faizin tanımını kendisi yapsın! Türkiye’nin ilerlemesi, dışa açık olmakla mümkün. Dış düşmanlar üretip içerde oy toplama peşine giden hükümet var. Mısır’ı yallarca düşman ilan ettiler, şimdi ne değişte de ilişkileri düzeltelim peşine gittiler. 
Zalim Sisi, dost Sisi oldu. Atalar demiş, keskin sirke küpüne zarar. Küpe zarar gelmeye başlayınca dost oldu.  İstişare, yeni Anayasa ile sıfırlandı sonuçlar ortada. Dolayasıyla bunların hiç bir önemi yok bizim için. 
Bu tür yaftalar çoğalabilir. Hiç bir kıymeti yok. Bizi bu tür şeylerle ne yıldırabilir, ne de korkutabilir… Bu çabanın toplumda ki karşılığı sıfır. İş üretemedikleri için algı üretiyorlar. 

BARAJIN DÜŞÜRÜLMESİ

Şu anda hükümetin üzerinde çalıştığı seçim yasaları ile ilgili değişiklikler muhtemelen sadece barajla ibaret değil. Bir paket gelecek. Paket üzerinde çalışıyorlar. ama bu barajın indirilmesine, kimsenin ses çıkaramayacağını, bildikleri için paketin tatlandırıcısını önden sundular. Bunun da kıymeti yok bizim için. Bugün yapacakları değişiklikler 1 yıl sonra ortaya çıkacak. Bugün kendileri için faydalı gördükleri değişiklikler, 1 yıl sonra ayaklarına dolabilir. Mevcut kurallara göre, seçim kazanamıyor. Kuralları değişip nasıl iktidarı sürdürülebilir. Milletimizin anladığında bunlar oyuna başladı, sandık başına geldiğinde işini bitiriyor.  Seçim bölgesinin daraltılması. Barajın düşürülmesi bizim parti programımızda var. Bunu bütün Türkiye için olumlu görüyoruz. 20 sene boyunca Barajı yüzde 10’da tutup, neden şimdi barajı düşürüyorlar kendilerine sormak lazım. 
Biz bunlarla uğraşmıyoruz, memleket meseleleri ile uğraşıyoruz. Onlarda kafalarda ki tilkilerle uğraşsınlar..

,

ERKEN SEÇİM OLMA İHTİMALİ… 

''Erken seçimle ilgili bugün ki şartlarda, hükümetin bu şartlarda seçime gideceklerini tahmin etmiyorum. Çünkü bu şartlarda seçime giderlerse sonuç belli. Şartlar biraz daha kendileri açısından oluştuktan sonra seçime gider miyiz diye hesap içinde olabilirler. Bu da bizim için önemli değil. Bizim beklentimiz 2022’nin son baharının uygun dönem olabileceği.. O gün geldi baktılar destek hala düşük 6 ay diye uzatabilirler. Ama bu işin nereye gittiği görünüyor. Uzatmaları oynayabilirler, biz bayrağı teslim almak için hazırlanıyoruz.''

MİLLETVEKİLLERİ, BELEDİYE BAŞKANLARI GEÇİŞ.. 

Biz partimiz kurulurken ilk aşamada diğer siyasi partilerden geçişlerle kurulan parti olmak istemedik. Partimiz çatısı altında daha önce siyaset yapmış arkadaşlara baktığımızda kendi siyasi partilerden uzun zaman önce duygusal bağlarını koparmış, aidiyetleri bitmiş ve çok sayıda ilk edfa siyasete gelen arkadaşımız var. Başlangıcımız öyle oldu. Ancak belli bir süre sonra artık kapılarımızı açıyoruz. Diğer siyasi partilerden milletvekilleri, belediye başkanları, il meclis üyeleri, teşkilat mensupları eğer bizim partimize geçmek isterlerse kapımız açık. Ancak tabiki bizim ilkelerimiz var. Parti programımız var. Bunlar bizim için belirleyici kriterler. Dolayısıyla ilkeler değerler, yarınla ilgili hedefler bu konuda buluşabildiğimiz insanlara kapımız açık.

Editör: Haber Merkezi