Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde 2017 yılından bu yana şapka üretimi yapan, yurt dışında da çok sayıda ülkeye şapka diken Anadolu Şapka, çalışanları ve Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle Sisdağı yolu üzerindeki Zirve Otel’de düzenlenen iftar programında bir araya geldi.


İSTİHDAM SAYISI 61
Fabrikada çalışanların çoğunun ev hanımı olduğunu belirten Anadolu Şapka Sahibi Ömer Özdemir, “Çalışan sayımız 120 idi ancak ekonomik şartlardan dolayı bunu 61’de düşürmek durumunda kaldı. Bunların 50’si ev hanımıdır. İlçede bulunan ev hanımı kadınlarımız burada çalışarak ev geçindiriyorlar. Anadolu Şapka ilçenin bir anda dumansız fabrikası oldu. Evlerde mutlulukların çoğalmasını sağladı. Bir anda Şalpazarı esnafına sıcak para girdisini sağladı, ilçenin her yönüyle tanınmasını sağladı.” dedi.


YILDA 5 MİLYON ŞAPKA DİKİYORUZ
5 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü’ne şapka diktiklerini belirten Özdemir, “En son Jandarma Genel Komutanlığı’nın şapkalarının dikim işini de aldık. Şu ana kadar Amerika, Avrupa, Afrika ve Arap yarımadasında yer alan çok sayıda ülkeye şapka üretimi de yaptık. Yunanistan, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelerle görüşme halindeyiz. Anadolu Şapka olarak yurt genelindeki Türkiye'nin gözde firmalarının da hazır bulunduğu İstanbul’da bir promosyon fuarına katıldık. Ben burada şuna inanıyorum, daha güzel işlere imza atacağız. Önceliğimiz kalite. Bundan ödün vermeden ilerliyoruz. Başarımızın sırlarından biri de budur.” dedi.


PERSONELLERİMİZ İŞLERİNİ SEVEREK YAPIYOR
Fabrikada çalışan personelle güzel bir aile ortamı oluşturduklarını ve başarının da böyle geldiğini belirten Özdemir, “Bir bakarsınız patron oluyorum bir bakarsınız arkadaş oluyorum. Ben işimi seviyorum. Çalışanlarım da aynı şekilde. Bu ortamı başka bir yerde yakalamam mümkün gözükmüyor. O yüzden Şalpazarı’nda üretim yapmaya devam edeceğiz. Bizi yoran sadece ekonomik şartlardır. Bölgenin teşvik kapsamına alınmasını istiyoruz. Bunu siyasetçilerimizden bekliyoruz. Önümüzde bir kriz olabilir diye adımlarımızı temkinli atıyoruz. Şalpazarı’nda başka istihdamların yaratılması ve burada daha fazla gençlerimize iş vermek adına bir takım çalışmalarımız var. Bunu da ilerleyen zaman diliminde şekillendireceğiz. Ben bu programa katılarak yanımızda olan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti yönetimine ve üyelerine tekrar teşekkür ediyorum. Basın bizim güneşimizdir. Her zaman yanımızda oldular, sağ olsunlar.” diye konuştu.


BAŞKAN GELLECİ TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci de, hem istihdam hem ekonomik anlamda bölgeye katıklarından dolayı firma yöneticilerine teşekkür etti. Gelleci, “Şalpazarı’na can suyu olan Anadolu Şapka, yurt dışına da şapka üretimi yaparak ülkemizin de gururu olmuştur. Çoğunluğu ev hanımı olan 61 kişiye iş imkanı sağlarken çoğu aileninin ve gencin de mutluluk kaynağı olmuştur. Kendilerine bizleri ağırladıkları için sayın Ömer Özdemir’e çok teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından işletme sahibi Özdemir tarafından iftar programına katılan basın mensuplarına şapka takdimiyle program son buldu.

Editör: Haber Merkezi