AK Parti Trabzon Milletvekillerinden Adnan Günnar, Salih Cora ile Bahar Ayvazoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ve beraberindeki heyet Trabzon için hazırlanan ön projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun istişareleriyle hazırlanan 2 proje için 55 milyon TL’lik bütçe onayı çıktı.

Başkan Zorluoğlu toplantıda alınan kararları 61saat’e açıkladı.

Zorluoğlu şu ifadelere yer verdi:

‘’Sayın Bakanımız Mustafa Varank başkanlığında ilimiz milletvekilleri Sn Adnan Günnar, Sn Bahar Ayvazoğlu, Sn Salih Cora, Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile DOKA Genel Sekreterimiz Onur Adıyaman'ın katılımıyla toplantı gerçekleştirdik’’

’40 MİLYONU HİBE’

‘’Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında iki tane proje teklifimiz vardı.

Biri Vadi Park projemizdi. Vadi içerisinde akvaryum projesi açıldı. Gençlerin ve çocukların ilgi göstereceği bir eğlence oyun merkezi kuracağız. Bölgede tek olacaktır. 45 milyon proje bütçesinin 40 milyonunu hibe alacağız 5 milyonu ise biz karşılayacağız. Sürekli vadilerin atıl kaldığını belirtiyorduk.

’SUR İÇİNDE KALAN TÜM YAPILARI RESTORE EDECEĞİZ’

‘’Bu projeyle beraber atıl kalan vadiler canlanacak ve turistler açısından da cazibe merkezi olacaktır.

İkinci projemiz ise tarihi Ortahisar bölgesinin ortaya çıkarılmasıdır. Sur içinde kalan tüm yapıların restoresini gerçekleştireceğiz diğer binaların sağlıklaştırmasını yapacağız. Sokak düzenlemesi, ışıklandırma, sokak donatılarını yenilerek bölgeyi tarihi kimliğine döndüreceğiz’’

‘OLD CİTY’ FORMATINA DÖNDÜRÜLECEKTİR

‘’Bu projemizde de 15 milyon hibe desteği alacağız. Ayrıca 15 milyon da biz kaynak sağlayacağız. Ortahisar bölgesi çok güzel bir turizm merkezi olacak. Eski şehir merkezine dönüşecek. Bölge yapılacak çalışmalarla beraber "Old city" formatına döndürülecektir. Bu kaynaklar büyük kaynaklar.... Bakanımız sayın Mustafa Varank beye, projelerin takibini yapan tüm milletvekillerimize, kalkınma ajansı yönetimize ekibine ve tüm emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum."

SEZGİN MUMCU, ‘BAKANLIK DESTEKLEYECEK’

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, 61saat’e yaptığı açıklamada projelerle ilgili, ‘Ortahisar Suriçi tarihi Ortahisar evlerinin restore edilip eski şehri yeniden canladırmak ve turizme kazandırmak için proje hazırlandı. Ayrıca Tabakhane ve Zağnos vadilerini canladırmak ve turizm için yeni bir destinasyon oluşturmak için macera ve eğlence parkı projesini sunduk. Sayın bakanımız Mutafa Varank 2 projenin şehir için önemli olduğunu belirterek bakanlık olarak destekleyeceklerini söyledi. Projelerinin detayları ilerleyen zamanlarda kamuoyu ile paylaşılacak’’ ifadelerine yer verdi.

TOGG, TRABZON’DA SERGİLENECEK

Ayrıca ziyarette yerli otomobil TOGG’un Trabzon’da Meydan alanında sergilenmesi için talepte bulunulduğu ve Eylül ayında sergileneceği ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi