SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’un Araklı ilçesinde yapılan Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi içerisinde bulunan çöp depolama havuzu nedeniyle yeniden gündem oldu. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, “Bölgeye gelen çöpün büyük bir kısmı işlenerek enerjiye dönüştürülemeyecek, dolayısıyla vahşi depolama yapılacak. Bölgenin kaderi Sürmene Çamburnu ile aynı olacak” iddiasında bulundu.

ZARARI GEÇ ANLAŞILACAK
Söz konusu tesiste ileri sürüldüğü gibi çöpün tamamının dönüştürülemeyeceğini vurgulayan GİK Üyesi Çebi, “Yine kandırıldık, toplanan çöplerin büyük bir kısmı inşa edilen havuza dökülecek ve sürekli olarak üzeri toprakla örtülecek. Araklı halkı bu tesisin kendisine ve çevreye vereceği zararı ne yazık ki zaman içinde anlayacak. İnsanlar burada oluşacak koku neticesinde evlerinden taşınmak zorunda kalacak” dedi.

YANMAYAN DEPOLANACAK
Taşönü’ndeki çöp tesisi ihalesini alan ‘Teknik Katı Atık Şirketi’nin Trabzon- Rize Sorumlusu Hanefi Toplaoğlu ise, “Tesisimiz entegre bir tesis, çöpleri ayrıştıracağız, yanabilen ve ekonomik değeri olan atıkları enerjiye dönüştüreceğiz. Yanmayan atıkları ise depolayacağız. Tesisimiz şu an test aşamasında denemeleri yapıyoruz. Çamburnu ile burası arasında hem yatırım hem de çevresellik açısından büyük fark var.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi