SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Trabzon’un Araklı ilçesi Taşönü’nde yapılacak olan çöp tesisi ihalesini alan ‘Teknik Katı Atık Şirketi’nin, bilim adamlarından oluşan bir heyete rapor hazırlattığı ortaya çıktı. TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu’nun Taşönü hakkında açıkladığı olumsuz raporun ardından bu kararı aldığı düşünülen şirket, bilimsel rapor sonuçlanana kadar sessizliğini koruyacağa benziyor. Şirketin açıklanacak rapor sonucunda ne yapacağı ise merak konusu.

DEĞERLENDİRİLMELİ
TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu, Taşönü için açıkladığı raporun sonuç kısmında, “Çimento hammaddesi temini için kullanılan bu alanın, rehabilite edilmeden terk edilme nedenlerinin yetkililerce sorgulanması, sahanın heyelan ve hidrojeolojik açıdan katı atık depolama ve bertaraf için uygun olup olamayacağının bilimsel kriterlerle değerlendirilmesi gerektiğini hem ilgililerle hem de kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

AKTİF HEYELANLAR VAR
Alanda yapılacak çöp tesisine yönelik konuşan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, “Sahada aktif heyelanlar var, çöp sahası için uygun değil” derken; TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Prof. Dr. Hakan Karslı, “Bu konu gelecekte riske dönüşebilir, Taşönü için uyarılarımızı yaptık. Çimento fabrikasının yaptığı patlatmaların sonucu olan büyük kaya heyelanları var. Tesis kurulacaksa heyelan riski aşılmalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi