SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Arsin İlçesi Şahinkaya Mahallesi’nde bulunan dik rampa yol ortada kaldı. Yolun bir bölümü Organize Sanayi Bölgesi’ne ait bir bölümü ise Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde. Dik rampa kazalara davetiye çıkarırken yolun kenarına güvenlik önlemi alınmaması sürücüleri ve mahalli sakinlerinin can güvenliğini tehlike atıyor. Önceki gün bir otomobil sürücüsü, kontrolünü kaybederek dik rampadan dereye uçtu. Kazada otomobil sürücüsü hafif sıyrıklarla yaralanırken kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

BÖYLE BİR YOL MU OLUR
Yaşanan kazanın ardından isyan bayrağını açan Nuroğlu Mahalle Muhtarı Ayhan Kalkan, yıllardan beri bu yolda önlem alınması için başta Büyükşehir Belediye yetkilileri olmak üzere birçok ilgili kurumun kapısını aşındırdığını söyledi. Muhtar Kalkan, “Yolun köprüye kadar olan bölümü Büyükşehir’in. Ara yer de Organize Sanayi Bölgesine ait. Böyle bir yol mu olur. Bize diyorlar ki burası Büyükşehir Belediyesi’nin yol ağıdır. Büyükşehir bu yolun bakımını, onarımını sağ olsun yapıyor ama tapuya bakıldığında yer OSB’nin” dedi.

BU İŞ ARAPSAÇINA DÖNDÜ
Tehlike saçan yola bir türlü çözüm bulunamadığını kaydeden Kalkan, “Geçen günlerde Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yolun tekrar durumunu görüştüm. Yetkililere yolun durumunu sordum, köprünün onların olmadığını söyledim. Nasıl çözülecek bu iş dedim. Onlar da bana ‘Bu durumu görüşmemiz lazım’ dediler. İyi ama burada kazalar oluyor. Önlem alınması için illa ölüm mü olacak? Allah korusun. Bizim halimiz ne olacak? Bu iş arapsaçına döndü” diye konuştu.

VALİ BEY TALİMATI VERDİ AMA…
Kalkan sözlerine şöyle devam etti: “Yetkililer ölüm olmadan burada bir iyileştirme, önlem yapsın. Eğer bu kalan yer OSB’nin ise onlar bir önlem alsınlar. Buraya çözüm için gelen yok. OSB, yetkilileri yerini Büyükşehir’e geçici olarak verdi. Onlarda diyor ki ‘Biz yerimizi alacağız. Büyükşehir kendi yolunu bulsun’ diyorlar. Biz Arsin Kaymakamı ile görüştük. Vali Bey, bizzat Kaymakam Beye önlem alınması için talimat verdi. Bakan Beyin talimatını hatırlattı kendisine. Kaymakam Bey de çaresiz kaldı. Yani yol Vali Beyin uhdesinde olsa bir an önce yolu yapacak.”

Editör: Haber Merkezi