SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner gazetemize konuştu.

Güner şunları dile getirdi: “Mevcut otogar yerinin satış yetkisi konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Bey’le (Zorluoğlu) aynı düşünmüyorum. Sebebi de şu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yasal borçlanma sınırları içerisinde borçlanma talebi geldiğinde Meclisimiz muhalefetiyle birlikte destek veriyor. Bu manada bir sıkıntı yok. Bunun yanında satış kararı alınmış olan Katlı Otopark, Galericiler Sitesi, akaryakıt istasyonu da var. Bunların yanında yeni bir satış kararı almak doğru değil ve bence burada satış gerçekleştirme çok yanlıştır. Başkan Zorluoğlu konu ile ilgili ‘ Yangından mal kaçırmıyoruz’ dedi ama yangından mal kaçırır görüntüsü vermekteler. Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuda siyasi bir stratejik hata yapmıştır. Burada idare, aceleci bir karar vermiştir, aceleci tavır sergilenmiştir. Olması gereken, biraz daha ortak aklı ortaya çıkaran bir yönetim anlayışı ile konuyu sorgulayarak farklı alternatifler üzerinden farklı değerlendirmeler yapmaktır.”

DOĞRU TEKTİR
“Mevcut otogar yeri farklı bir şekilde değerlendirilebilir, şehrin merkezindeki 22 dönümlük arazi satış yolu ile değerlendirilmemeli. Bu alan için farklı şeyler düşünülmeli. Ortak akıl devreye sokularak bir yol çizilmeli. Ortada Büyükşehir Belediyesi’nin bu kadar acil karar alacağı bir durum yok. Yine de geç kalınmış değil, benim tanıdığım Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu yanlıştan dönecektir. Tabii ki kendisinin de hata yapma lüksü vardır ama dediğim gibi ben bu karardan vazgeçileceğini düşünüyorum. Halen kaybedilmiş bir şey yok. Sonuçta hepimiz Trabzon’un menfaatleri için hareket ediyoruz ve ben Zorluoğlu’nun şehrin değerlerini koruduğunu ve kolladığını görüyorum. Doğru tektir, o da bu doğruda buluşacaktır.”

DEĞİRMENDERE HAVZASI DA GİDER
“Şehirlerarası Otogar Projesi’nin yeri çok tartışıldı. Belki de muhalefette bu yere destek veren tek kişiyim. Biz bireyselde fikirleri özgür bırakan bir partiyiz. Ben eski imar işleri personeli olarak kendimce yaptığım etütlerde bu alanın otogar için uygun olduğunu düşünüyorum. Arazi yapısı olarak arsanın şekil olarak ve metrekare olarak bu işe uygun olduğunu düşünüyorum. Benim destek vermemdeki en büyük etken tren güzergâhının da orada olması. Ulaşım aksının bu merkezde toplanıyor olmasına sıcak bakmıştım. İnsanlar dere yatağıdır ve taşkında sıkıntı yaşanır diye eleştirdi. İnsanlarımız şunu kaçırıyor, Değirmendere havzası o otogarın yapılacağı yerden daha düşük kotta. Otogarı sel aldığı zaman Değirmendere havzası zaten gitmiş olur, bu gözden kaçırılmamalı. Gerekli tedbirler alındıktan sonra ben o bölgede çok tehlikeli bir durum olacağını düşünmüyorum. Şehrimizde fazla arazimiz de yok.”

SABIR ŞART!
“Altyapıdaki çalışmalar biraz meşakkatli işlerdir. Bu manada TİSKİ Avrupa fonları ile bu işi gerçekleştiriyor. Bu işin kışın programlanması da güzel oldu. Burada esnafımızın ve halkımızın biraz sabır göstermesi lazım. Trabzonlunun da bu sabrı göstereceğine inanıyorum ama pandemi şartları biraz insanların ruh halini gerginleştirdi. Bu biraz etkiliyor, yoksa Trabzonlu yapılan işin sonucunun iyi olacağını görüyor.”

KÖTÜ GÖRÜNTÜ ORTADAN KALKSIN
“Ganite ve Faroz Projesi ile o bölge değer kazanacaktır. Oradaki çirkin yapılaşma, baraka usulü lokantalar ve kafelerin görüntüleri şimdiden ortadan kalktı. Hiçbir şey yapılmasa bile o görüntülerin ortadan kalması güzel bir kazanımdır. Bundan sonra yapılacak şeyin eskisinden kötü olacağını düşünmüyorum.”

GÜLCEMAL BÜYÜK SIKINTI
“Gülcemal, Trabzon’da Başkan Zorluoğlu’nun hazırda bulduğu bir sıkıntı oldu. Zorluoğlu orayı savunuyor, savunmak zorunda da. Güzel şeyler yapma gayretinde ama baştan beri o alanda süreç yanlış işletilmiş, projelendirme yanlış yapılmış. Çok tecrübesiz bir teknik personel bile orada o dolgunun kokuya yol açabileceğini ön görebilirdi. Şimdi yaşanan bu sıkıntı gideriliyor. Ancak en önemli konu Gülcemal’de ne olacağına henüz idare tam karar vermiş değil. O konuda kafaların netleştiğini düşünmüyorum, bekleyip zamanla göreceğiz. Koku bölümü bitti ama Gülcemal halen Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük sıkıntılarından biri.”

ORTAK AKIL YOK
“Başkan Zorluoğlu demokratik bir yönetim sergiliyor ve bizim fikirlerimize değer veriyor. Büyükşehir Belediyesi ortak akılla tam yönetiliyor diyemiyorum ama en azından dinlenildiğimizi söyleyebilirim. Keşke seçim zamanlarında, siyasi mecralarda söylenen ortak akılla yönetiyoruz sözleri lafta kalmasa.”

ONLAR AY’A GiDERKEN BiZ YAYA KALMAYALIM
“Daha önceleri Trabzon’da üniversitemiz vardı; Ordu’da, Giresun’da, Rize’de yoktu. Trabzon’da Tıp Fakültemiz vardı; Ordu’da, Giresun’da, Rize’de yoktu. Havalimanımız ve limanımız vardı; çevre illerde yoktu. Biz artık şehrimizi farklı yorumlayıp, farklı adımlar atmak zorundayız. Yoksa Ordu ve Rize bizi geçecek, onlar Ay’a giderken biz yaya kalacağız, gördüğüm görüntü bu. Trabzon binlerce yıllık kadim şehir diyoruz ama bunlar artık lafta kalacak. Biz iktidarı ve muhalefeti ile bir araya gelip ortak bir akıl üreterek topyekûn hareket etmek zorundayız. Yoksa çevremizdeki iller bizi sollayıp geçecek. Bu işin siyaseti yok, kaliteli ve Trabzon’un menfaatine yapılan her şeye destek veririz. Benim çocuğum da, torunum da burada yaşıyor. İyiye ve güzele zaten parti olarak Genel Başkanımızın da sürekli dile getirdiği gibi katkı veriyoruz. Bizim siyaset anlayışımız bu.”

ÇOK ZOR OLUR
“Şehrimizde Uzunsokak ve Kunduracılar trafiğe kapalı, Kahramanmaraş Caddesi de kapatılırsa o aksı çalıştırmak çok zor olur. Zaten Ulaşım Master Planı hazırlanıyor. O planın neticelerini görmek lazım. Bence Kahramanmaraş Caddesi trafiğe kapatılırsa o bölgede trafik sorununu çözmek kolay olmaz. Üç tane ana aksı trafiğe kapatarak trafiği çözmek çok zordur.”

Editör: Haber Merkezi