Trabzon Eğitim Sen Şube Başkanı Engin NUR ve sendika yöneticileri iş kazasında hayatını kaybeden Saffet KARAMUSTAFA’nın Araklı Taştepe Köyündeki cenazesine katılıp ailesine taziyede bulundu ve konuyla ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Trabzon Eğitim Sen Şube Başkanı Engin NUR ,İlimiz Trabzon’a bağlı Araklı İlçesinin Taştepe Köyünde ataması yapılmayan genç öğretmen kardeşimiz Saffet KARAMUSTAFA geçimini sürdürmek için Artvin ili Yusufeli ilçesinde özel sektöre ait bir şirkette taş ocağı işçisi olarak çalışırken bir iş kazası (cinayeti) sonrasında hayatını kaybetti.6 yıldır atama bekleyen 35 yaşındaki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni arkadaşımız Saffet KARAMUSTAFA henüz yeni evlenmişti. Öğretmen kardeşimiz Saffet çalıştığı taş ocağında yeterli iş güvenliği tedbirleri alınmadığı ve kaza sonrasında hastaneye zamanında yetiştirilemediği için hayatını kaybetmiş olup tabiri yerinde ise kazadan öte tam bir iş cinayetine kurban gitmiştir.

            Ülkemizde Saffet öğretmenimizin durumunda 500 bine yakın atanmayan öğretmenimiz bulunmaktadır. Her biri görevlerine atanıp hayallerini kurdukları mesleklerini gerçekleştirmek ve ülkemizin çocuklarını yetiştirmek için sabırsızlıkla hazır beklemektedirler.Milli Eğitim Bakanlığımız kendi açıklamalarına göre Bakanlığımızın 117 bin öğretmen kadrosuna  ihtiyaç vardır. (Sendikamızın tespitlerine göre bu rakam 160 bindir.)Buna rağmen  her yıl sadece 20 bin öğretmenin ataması yapılmaktadır. Boş kalan 97 bin öğretmen kadrosunun büyük bir bölümü düşük gelirle ücretli öğretmenler tarafından doldurulmakta, atanmayan öğretmenler ise boşta bekletilmektedir.

            Bu öğretmenlerimizin büyük bir bölümü genç yaşta işsiz olarak yaşamlarını sürdürmekte, bir bölümü de mesleği ile ilgisi olmayan iş alanlarında düşük ücretle güvencesiz ve zor koşullarda çalışmaktadırlar. Bu arkadaşlarımız asıl mesleklerini gerçekleştiremediği için bunalımlı bir süreç yaşamakta, hatta bazı arkadaşlarımız intihar yolunu seçerek yaşamlarına son vermektedirler.

            Bu durum ülkemizin dramatik acı bir gerçeğidir. Ekonomik yetersizlik gerekçe gösterilerek maliye bakanlığı kadro vermediği için bu arkadaşlarımız görevlerine atanmamakta ve bu mağduriyetin kurbanları olmaktadırlar. Oysa ülkemizin ekonomik kaynakları bu arkadaşlarımızın atanması için yeterlidir. Ülkemizi yönetenler başta Cengiz İnşaat olmak üzere siyasal iktidara yakın sermaye gruplarının bir günde 3.116 000 000 TL vergi borcunu affedip korurken bu arkadaşlarımızın atanabilmeleri için kaynak yok söylemi asla inandırıcı değildir. Devleti yönetenler sermaye gruplarına ekonomik kaynak aktarmak yerine başta atanmayan öğretmenlerimiz olmak üzere emekçi halkımıza ve ihtiyaç duyulan alanlara kaynak aktarmalıdırlar.

            Trabzon Eğitim Sen Şubesi olarak buradan siyasal iktidara ve Milli Eğitim Bakanlığına yüksek sesle sesleniyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızın atamalarını gerçekleştirin. Ülkemizin ve halkımızın bu öğretmenlerimize ihtiyacı var. Bu ağır mağduriyeti bir an önce son verin. Yoksa başta Saffet arkadaşımız olmak üzere atanamadığı için mağdur olan tüm öğretmen kardeşlerimizin vebali ve sorumluluğu size ait olacaktır. Yine buradan atanmayan genç öğretmen kardeşlerimize de sesleniyoruz. Mesleğinize sahip çıkın, siz bu ülkenin onurlu geleceğisiniz.

            Eğitim Sen olarak her zaman sizlerle dayanışma içerisinde olmaya ve haklarınızı korumak için mücadele etmeye sonuna kadar kararlıyız

Editör: Haber Merkezi