Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Koronavirüs pandemisi nedeniyle her toplantıda geçen ayın faaliyetleri ile ilgili yaptığı bilgilendirmeyi bu ay yapmadı. Gelecek ay bu bilgilendirmeyi yapacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, ardından meclis üyelerine söz verdi. 

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Bugün Trabzon’a turist geldiğinde ilk gittiği yer Atatürk Köşkü, ikincisi Sümela.. Atatürk Köşkü’nün onarım, rehabilitasyonu için Büyükşehir Belediyesi 400 - 430 Milyonluk ihale açmıştı. Cumartesi günü gittim, duvar çatlamış, nasıl bir onarımdı.. Eksik mi kalmış, tasfiye mi edilmiş.. Allah aşkına, tek gözümüzün nuru korudu turist giden tesis dökülmeye başlamış. Etrafı eskiden çok güzeldi. Düğün yapmak isteyen gelin damatlar orada fotoğraf çektirirdi. Etrafını da iyi görmedim” diye sordu.  

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Atatürk Köşkü turizm anlamında şehrimizin önemli alanı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaldığı hatıraları olan bir yer. Her iki bakımdan da çok özel. 2014 ve 16’da kısmi çalışmalar yapıldı. Ben göreve geldikten sonra orayla alakalı daha kapsamlı, hem dış cephe hem de içerde ki mobilyaların durumu daha iyi noktaya taşımak için komisyon kuruldu. Bu komisyon sadece belediyeden değil, uzman hocalarımızın da içinde bulunduğu komisyon. Bu komisyon çalışıyor şu anda. Köşkün restorasyon projeleri oluşturuluyor.. Çıkan projeye göre maliyet oluşturulacak. Orayı daha güzel bir noktaya taşıyacağız. Mobilyaların da uzmanlar tarafından usule uygun, asıllarına uygun şekilde temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. O da bizim gündemimizde. Bahçesiyle ilgili gereken çalışmalar yapılıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi