SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Eğitim hayatına Trabzon’da devam eden Avrasya Üniversitesi, aldığı yüz yüze sınav kararıyla eleştirilerin odağı haline geldi. Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 99’u Covid- 19 tedbirleri kapsamında eğitime uzaktan devam ederken, Avrasya Üniversitesi tartışılacak bir karara imza atarak; öğrencilerine sınavların yüz yüze yapılacağını duyurdu. Üniversite öğrencileri ise alınan karara karşı imza kampanyası başlattı.

ÖLMEK İSTEMİYORUZ
Avrasya Üniversitesi’nin pandemi koşullarını dikkate alarak verdiğini belirttiği karara karşı başlatılan imza kampanyasında, “Bu kadar virüs varken kendimiz dışında ailemizi hasta yapmak onları virüse yakalatmak istemiyoruz. Kronik hasta olan arkadaşlarımız var bir sınav için ölmelerini istemiyoruz. Biz öğrenciler olarak yüz yüze final istemiyoruz.” ifadelerine yer verildi. Söz konusu karar birçok kesimin eleştiri konusu oldu.

KARAR UYGULANACAK
Konuyla alakalı değerlendirme yapan bir öğrenci velisi, “Üniversitenin 9 bin dolayında öğrencisi var. Öğrencilerin birçoğu dışarıdan gelecek. Bu sebeple virüsün yayılması kaçınılmaz. Bu öğrenciler haftada 2-3 sınava bile girse, büyük tehlike oluşur.” derken Avrasya Üniversitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Özen, “Senato kararımızda bir değişiklik yok. Kararımızı uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi