Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü 12-13 Ağustos’ta “Kodlama ve Robotik Atölyesi”  ile Forum AVM, 2 nolu giriş kapısında olacak. 

Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Anaokulu, İlk ve Ortaokul Müdürü Cihangir ÜREYENER: 
“Dijital yerliler olan çocuklarımızı dijital becerilerle donatarak yetiştiriyor, onları geleceğin dünyasına bugünden hazırlıyoruz.

Çağımızda Bilişimsel Düşünme Yöntemi (ComputationalThinking) sadece bilgisayar mühendislerinin değil tüm bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları problemleri çözme yeteneklerini geliştirmelerinde etkin rol oynamaktadır. Her yeni çağın beraberinde getirdiği farklı problemler vardır ve bu problemleri çözmek adına farklı çözüm teknikleri üretilmektedir. Bu nedenle, dijital yerliler olarak adlandırdığımız çağımızın çocuklarını geleceğe hazırlarken rehberlik görevi edinen öğretmenlerin yeni öğrenme teknikleri geliştirmesi gerekir.

Bilişimsel düşünme, sadece bilgi ve iletişim teknolojileri alanında değil, fen, matematik, sosyal bilimler gibi diğer alanlarda da öğrencilerin etkin ve verimli düşünmesine destek olur.
Bu sebeple gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına uygun öğrenme becerileri geliştirmeli 4.0 Sanayi Devrimini ıskalamayacak kazanımlar içinde olmalılar”  dedi. Üreyener:

“Fark Yaratabilmek İçin Farklı Düşünebilmek Gerek
Bilişim Teknolojileri dersinde öğrencilerimiz dijital araçları etkin biçimde kullanmayı öğrenirken aynı zamanda problem çözmeyi, analitik düşünmeyi destekleyen çalışmalar yapar. Kodlama Saati Uygulaması başlığı altında “farklı düşünmeyi” öğretmeyi hedeflediğimiz çalışmalarımız okullarımızda anaokulu 5 yaştan ilköğretim 7. sınıfa kadar,Lise düzeyinde ise Robotik takımları ile devam ediyor.

Bu nedenle Trabzon Bahçeşehir Koleji olarak, Bahçeşehir Üniversitesi’nden Galata 24 Ekibi ve öğretmenimiz Huzeyfe Altunbaş 12 Ağustos Cumartesi ve 13 Ağustos Pazar günü , Anaokulu’ndan Lise ye tüm Trabzon öğrencilerine ücretsiz ve sertifikalı STEM+A Robotik Kodlama Atölye çalışması yapılacaktır. Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü olarak çocuklarımıza kaliteli ve keyifli bir zihinsel şölen sunmaktan mutluluk duyacağız.” diyerek tüm Trabzon halkını Forum AVM ye davet etti.

Editör: Haber Merkezi