Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'de incelemelerde bulunduktan sonra yeni yıkımların işaretini verdi. Görüntü kiriliği yaratan yapılar ile imar kanununa aykırı inşa edilen binaların yıkılacağını söyleyen Bakan Kurum, incelemelerini tamamladığı sırada bölgede yaşayan bir vatandaş ile görüştü. Bakan ile vatandaşın diyalogu ilginç görüntülere sahne oldu. 

İmam olduğu öğrenilen Ahmet Soylu isimli bir yöre sakini, elinde dosya ve annesi ile birlikte Bakan Kurum ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Geçen yıl yapılan yıkımlar esnasında kardeşleriyle yaptığı 5 katlı binanın yıkıldığını ifade eden Soylu, bölgede kamusal alan ilan edilmesiyle birlikte kendilerine yer kalmadığını da iddia etti.

Bakan Kurum ile yapılan görüşmeye Çaykara Belediye Başkanı Hanife Tok da eşlik ederken, Bakan Kurum, vatandaşın anlattıklarının ardından Çaykara Belediye Başkanı Tok’a, “Burada vatandaşımıza yanlışlık var mı, haksızlık var mı?” diye sorarken Tok’tan “Yok” yanıtını aldı.

Bakan Kurum, “2018’den sonra yapı kayıttan sonra yaptın, 5 kat yaptın. Burada 5 kat yapılır mı gözünü seveyim” derken yaşlı kadın, “Yapanlar var” yanıtını verdi. Bunun üzerine Bakan Kurum, “Yapana da imar planına da uymayana da gereği neyse yapılacak. İmar’a uygun olmayan yapıları yıkmak zorundayız. Burası sadece seni, sadece beni ilgilendiriyor. Hepimizi ilgilendiriyor. Din görevlisisin. Bütün ülkemize vatandaşlarımıza hizmet eden alan. İmar Planı yapmışız. İmar Planına uygun yapı yapmanızda sorun yok. Ama imar planı yapısı dışında yapı yapılmasına müsaade edememeyiz. Bu süreçte yapı yapacaklara vatandaşlara, belediyemiz ve biz devlet olarak sayın Cumhurbaşkanımız talimatı çerçevesinde verilmesi gereken tüm destekleri vermeye hazırız. Ev mi yapılacak beraber yapalım. Bunu uzun vadede ödeyin. Ama gelip buraya 5 katlı bina yapamayız. İmar Planına yapı aykırı yapı yapamayız. Müsaade edemeyiz. Bina taşınacak mı biz size kira, taşıma yardımı vereceğiz. Binayı beraber İmar’ a uygun yapılaşma hepsi beraber yapalım. Burada yapılması gereken, vatandaşlarla görüşerek varsa yapılması gereken dönüşüm çerçevesinde TOKİ ile yapalım. Vatandaşımız uzun vadede ödesin. İmar’a uygun şekilde. Yapım desteği verelim. Bunların hepsini yapalım. Ama imara uygun” diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi