Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde geçtiğimiz gün çarşı esnafı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci ve muhtarların katıldığı toplantıda konuşan Milletvekilli Balta “Beşikdüzü'ne Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini getirdik. Bu hizmetleri yapan insanları da mahcup etmemek lazım. Siyaset hizmet için yapılır. Beşikdüzü'nde 300 milyon TL'nin üzerinde kamu yatırımı var. Alamadığımız, yapamadığımız hiçbir şey yok. O zaman bizim buradan güçlü çıkmamız lazım" dedi.

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da bu ülkeyi bölmeye, parçalamak istediler. Ülkemizin dört bir tarafında halkımız sokaklara dökülerek, bu hainlere fırsat vermedi. Çok acılar çektik. O gece ölümden korkmadım, sadece ülkemin geleceğinden korktum. Bizlerde şehit olmaya her zaman hazırız. Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili hiçbir değişiklik yok ama yine yalanla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet rejimi aynen korunuyor. Ülkemizin geleceği adına, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği adına, ülkede sürekli istikrarın olması için bu sistemin değişmesi lazım. Bu anayasanın karşısında kimler var, kim hayır diyor? CHP ve HDP. Başka FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C, Avrupa, Haçlı zihniyeti ve Türkiye düşmanları hayır diyor. Burada da hayır verecek insanlar var. Onlar vatan haini değildir. Onların bu fotoğrafı görmeleri lazım."

Milletvekili Balta ve beraberindekiler daha sonra Oğuz, Resullü, Dolanlı ve Çakırlı mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni sistemin vesayet sistemi tamamen tasfiye ederek meclisi ve hükümeti güçlendireceğini ifade eden Balta “Geçmişteki hükümet krizleri tarihe karışacak. Siyasette daha sorumlu, daha akılcı, daha uyumlu bir anlayış hakim olacak. Hükümet icraat yapacak, meclis kanun yapacak ve hükümeti denetleyecek. Meclis ve hükümet gerçek anlamda ayrılmış olacak. Meclis ve hükümeti, her ikisini de millet seçecek ve denetleyecek. Bu sistemle devletin gerçek sahibi benim Beşikdüzlü, Vakfıkebirli, Trabzonlu hemşehrilerim olacak, millet olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi