16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi çalışmalarını sürdüren AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, parti teşkilatı ile birlikte vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Beraberindeki AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Aziz Mürtezaoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, İlçe başkan yardımcısı Hüseyin Öztürk, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilk olarak İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü’nün düzenlediği 6. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılış törenine ardından Yeşilay Trabzon şubesince düzenlenen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” adlı yetenek yarışmasının ödül törenine katıldı. 

Daha sonra Fatih Sanayi Sitesi'nde esnaflarla bir araya gelen Milletvekili Muhammet Balta, yeni anayasa hakkında sanayi esnafının aklına takılan sorulara cevap verdi. 16 Nisan’da oylanacak olan anayasa değişikliğinin ne getirip, ne götürdüğü çok açık belli olduğunu ifade eden Milletvekili Balta, “Buna rağmen muhalefet yalan söylüyor. İnsanımızın gözünün içine bakarak yeni anayasa maddelerini çarpıtıyor. Olmayan şeyleri var gibi göstermeye çalışıyorlar. Yok efendim muhtarlıkları kapatılacakmış. Yalanın daniskası. Muhtarlar seçimle gelir. Seçimle gelen birisini siz görevden nasıl alırsınız? 18 maddelik anayasa değişikliğinde buna imkan sağlayacak hiç bir kelime yok. Ama yalan yanlış ifadelerle sizleri 'Acaba nasıl kandırabiliriz' diye düşünüyorlar. Bunlar Cumhurbaşkanımızın Başbakan iken verdiği talimatlar üzerine muhtarların maaşlarının 7 misli artığını neden söylemiyorlar. Yok efendim Suriyelilere vatandaşlık verilecekmiş. Anayasa değişikliğinde böyle bir madde var mı? Yok. Bu nereden çıktı. Hep böyle iftiralar atıyorlar. Tek adamlık, diktatörlük olacakmış. CHP kendi tarihine iyi baksın, onlar tek adamlığı iyi bilirler. Bunu söyleyenlere bende şunu soruyorum? Dünyanın neresine halk diktatörü seçiyor? Bizim Cumhurbaşkanlarımızı halk seçiyor. Halkın seçtiği bir şey diktatörlük olabilir mi? Ayrıca diktatör olmak isteyen birisi beni iki defa seçin üçüncü defa seçmeyin der mi. Demokrasilerde esas olan millettir. Diktatörler seçimle gelip seçimle gitmezler. Darbe ile gelirler. Bunların hepsi milletin aklını karıştırmak için ortaya atılan yalanlardan başka bir şey değil. Tek adam diye anlatılanlara asla kulak asmayın. Milletimizin de bu kuyruklu yalanlara karnı tok. İnanmıyor. İnanmadığını da apaçık söylüyor” dedi.

Milletvekili Balta, akşam saatlerinde de Regaip Kandili nedeniyle Bahçecik mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camisindeki mevlid programına katıldı. Mevlid çıkışı çay ocağında mahalle sakinleriyle bir araya gelen Balta, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'de yönetim sistemi olarak uygulandığında artık milletin iradesinin üzerinde hiç kimse hesap yapamayacak. Türk siyaseti artık değişecek. Bu millete benzemeyen hiç kimsenin siyaset yapamayacağı bu millete rağmen hiç kimsenin de siyaset yapamayacağı ve millete de ayar çekilemeyeceği bir döneme giriyoruz. 16 Nisan'ın Türkiye için bir çıkış noktası olacaktır. Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlara 16 Nisan’da vatandaşların gereken cevabı vereceğini inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi