SONNOKTA RÖPORTAJ: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz gazetemize konuştu. Akyüz, proje ve vaatlerine dair açıklamalarda bulunurken, Trabzon’un yanlış bir anlayışla yönetildiğini belirtti. Başkan Adayı Akyüz, hayata geçirecekleri projelerle Ortahisar’ı yaşanır bir ilçe haline getireceklerini de vurguladı.

İşte Akyüz’ün açıklamaları: “Saha çalışmalarımızda önceliği esnafımıza verdik. Çünkü bu şehrin ticari hayatını ayakta tutan esnaf larımızdır. Onlara dokunarak gerçek sorunları tespit etmeye çalışıyoruz. Bu şehrin gerçek anlamda ciddi problemleri var bunları esnaf buluşmalarımızda da dinliyoruz. Bu sorunlar zaten bizim bildiğimiz sorunlar. Çözüm önerilerimizi ve planlarımızı da vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Hedefimiz; sosyal hayatı, ticareti, ekonomisi, turizmi, kültürü ve kalitesi yüksek bir şehir inşa etmek. Bunları hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”


Başkan Adayı Salih Akyüz, Yayın Danışmanımız Selahattin Özcan’a konuştu

PROJELERİ HAYATA GEÇMEDİ!
“Şehrimiz turizm potansiyeli yüksek olan bir kent. Kent vizyonunu oluştururken odakta turizm olmalı. Turizmle birlikte ticaret ve sosyal hayat da şekillenir. 4000 yıllık tarihi olan ve farklı kültürlerin yaşayıp izler bıraktığı bir şehir burası. Bizim amacımız bu değerleri yeniden parlatıp turizm çekiciliğine arttırmak. Son on yılda bu şehirde sokaklara bir çivi dahi çakılmadığını görüyoruz. Trabzon tamamen unutulmuş ve sahipsizliğe terk edilmiş durumda. Birçok proje tanıtılıyor ama uygulamaya gelince hayata geçirilemiyor bunlar.”

SOKAKLAR ESTETİK OLACAK
“Sokaklarımız ve pazar yerlerimiz için estetik dokunuşlarımız olacak. Bu estetiğe çok önem veriyoruz. Estetik örtülü durakları da şehirle buluşturacağız. Her sokağın her caddenin de kendi karakterine uygun estetik görüntüleri hayata geçireceğiz. Temalı parklar ile çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı verecek çocuk parkları yapacağız. Gençlerimiz için semt sahalarını çoğaltacağız. 19 Mayıs ve Yavuz Selim ile ilgili projelerimiz var. 19 Mayıs’ı yeniden yerinde modern şekilde dizayn edeceğiz. Trabzon gençliği kaykay sporunda dünyada şampiyonlar çıkartabilir. Bu enerji var gençlerimizde. Trabzonspor’umuza da sahip çıkacağız. Trabzonsporumuz’da altyapıdan üst yapıya kazandırılacak çocuklarımız için bir fon oluşturacağız. Ve bu çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayağacağız.”

ŞELALE PROJESİ CAZİBEYİ ARTIRIR
“Çömlekçi ve Arafilboyu’nun Meydan’la entegrasyonu için bir şelale projemiz var. Turizm cazibesini arttıracak bir projemiz bu. Çok büyük maliyeti olmayan Bu proje hayata geçtiğinde o terk edilmiş dediğimiz ve değersizleştirilmiş alan yeniden değer kazanır. O sokaklar ve mahalleler yeniden turizme kazandırılır. Bu gibi atraksiyonlarla şehrimizi cazibe merkezi yapacağız. O bölgelerin gerçek hakkı ve ederi ile de dönüşüm gerçekleşecektir.”

YÜZ YILLIK KÜLTÜR YOK EDİLDİ
“Avni Aker, 19 Mayıs ve Yavuz Selim’in kökünden kazınıp taşınması Trabzon’a çok büyük zarar vermiştir. Yüz yıllık kültür yok edildi. Şehirde sporun dibine siyanür döküldü. O spor alanları lise çağındaki çocukların hemen yanı başlarında olan bir bölgeydi. Şimdi ise aileler çocuklarını uzak yerlere göndermediklerinden çocuklarımız spordan uzaklaştı. Çoğu spor dalında büyük bir çöküş var. Avni Aker ve o spor tesislerinin yıkılmasının Çömlekçi’ye kadar zararı var. Çömlekçi’de, Taşbaşı’ndaki vatandaşlarımız diyor ki hafta sonları büyük bir yoğunluk oluyordu ve buralar dolup taşıyordu, ticaret yapılıyordu. Şimdi stadyum taşındı ve bu ticareti de bitirdi. Bunlar çok yanlış uygulamalar. Şehir içindeki hastaneler aynı durumda. Şehir içindeki hastaneler de kapatıldığında bu da şehre büyük kayıp olacak. Bu anlayışla şehrin içi boşaltıldı.”

SUDAN PARA KAZANILMAZ
“İnsanlarımızdan çok fazla su ücreti talep ediliyor. Su yaşam hakkıdır. Belediye suyu yapabiliyorsa bedava, yapamıyorsa en ucuz şekilde vermelidir. Şuandaki su fiyatı çok pahalı. Kazanmak üzerine fiyatlar uygulanıyor suda. Sudan para kazanılmaz. Bir ailenin kullanabileceği su miktarına yüzde elli indirim yapacağız.”

ULAŞIM SORUNU ORTAK AKILLA ÇÖZÜLEBİLİR
“Kent merkezine yakın alanlardaki katlı otoparklar çoğaltılabilir. İnsanlarımızın biraz da bu şehirde yaşamanın zorluklarını göze alarak birkaç yüz metre yürüyüp şehir içindeki trafik kullanımının yoğunluğunun önlenmesine katkı verilebilir. Yeter ki bunlar konuşulsun ve masaya yatırılsın. Mutlaka ortak bir alanda anlaşılacaktır. Trafik ve ulaşım sorunu ortak akılla aşılabilir.”

TARİHİMİZ ÖN PLANA ÇIKMALI
“Meydan’da dünyanın her tarafında olduğu gibi güzel bir fiskiyeli havuz yapacağız. Tarihi esrelerimiz daha ön plana çıkartamaya dair çalışmalarımız olacak. Esnafımızın daha iyi hizmet verebilmesi için eğitimler düzenleyeceğiz. Yerel el sanatlarımızın geliştirilmesi için akdemimiz olacak. Alt ve üstgeçitlerimiz şehrimize yakışmıyor. Bunları da modernize edeceğiz. Halk Süt Projemiz var ve organik tarıma yönelik girişimlerimiz de olacak.”

AKYAZI’YA YAŞAM ALANI
“Akyazı Stadı yapıldı ancak orası sadece 15 gün kullanılıyor. Bu alanı 365 gün kullanılır hale getireceğiz. Burası ile ilgili projeyi hazırlıyoruz. Oradaki ilk polis noktasından girişten yer alan protokol yolunun iptali ile içerdeki sahalardan denize kadar olan alanda yaklaşık yüz metre genişliğinde ve boyu iki km olan bir alan oluşuyor. O alanı kafeterya, konser salonları, eğlence parkları ve plajla donatacağız. Şehirle denizi de bu şekilde buluşturacağız. Akyazı’da bunu başaracağız. Ulusal bir proje yarışması ile en iyisini seçip burada hayata geçireceğiz.”

ÖNEMLİ OLAN ŞEHRE HİZMET
“Devlet kaynağı ile yapılması gereken önemli bir proje söz konusu olduğunda, ben projemi on numara olarak ve kentin gerçek ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleyeceğim. Bunu şehrimdeki tüm insanlarımız da anlatacağım ve 350 bin kişinin yaşadığı Ortahisar’da insanımızdan destek aldığımda direk gider Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan isterim. O da Karadenizli olduğu için 350 bin kişiyi yok saymaz. Bizim için önemli olan şehrimize hizmettir. Trabzon’un hak ettiği ne varsa onun peşinde olacağız. Bunu da herkesten isteriz.”

Editör: Haber Merkezi