SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, şoför esnafı ile akşam yemeğinde buluştu. İkram Sofrasında gerçekleşen yemeğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, çevre ilçelerden şoförler odası başkanları, durak başkanları ile yaklaşık bin kişilik şoför esnafı katıldı. 

AMACIMIZ PROJE ÜRETMEK
Programda ilk olarak TESOB Başkanı Metin Kara konuştu. Kara, “Esnaf ve sanatkârlarımız hizmetin en güzeline layıktır. 2017’yi geride bıraktık. 2018’e ramak kaldı. 2018’de meslek odalarımızın seçimleri var. 26 bin aktif esnaf ve sanatkârımız 49 meslek odamız. Meslek odalarımız genel kurullarını icra edecekler, daha sonra ki süreçte Esnaf Odalarının seçimini gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar süreç içinde Trabzon Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği olarak birçok projeye imza attık. Amacımız bu şehrin esnafına, sanatkârına halkına, proje üreterek hizmet etmektir” dedi. 

GÜMRÜKÇÜOĞLU: HEP YANINIZDAYDIM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, “9 yıldır sizlerle çalışıyorum. Başkan zaman zaman benle münakaşa etmiştir. Ben onu uyarmışsam, kızarak söylenmişsem o her zaman şoför esnafının lehine ne varsa onun davasını gütmüştür. Şoför esnafının aleyhine gitmemiştir. Bu benim bazen işime gelmemiştir. Yani niye nizam, intizam, düzen tutturacağım. Sizlerin mesleğini çok sevdim. Sizleri de o mesleği taşıyan insanlar olarak sevdim. Küçük çocuğumuzu, ailemizi taşıyorsunuz. Minibüsten inerken düşmemesine dikkat ediyorsunuz. Onların izzetini haysiyetini, kendi haysiyetiniz gibi düşünerek taşıyorsunuz. Ben şoför esnafının aleyhine hiç bir genel politika geliştirmedim” dedi.    

HİÇKİMSEYE AYRIM YOK
Bundan sonra da veya bütün ömrüm boyunca şoför esnafının özetlediğim emeğini yüreğini hiç unutmadan onların halka düzenli hizmet vermesine gayret edeceğim.  Duraklar arasında, sizi idare edenlerle arasında hiç bir ayrım yoktur. Hiç bir kimseye ayrıcalık değil, hiç kimseyi ötekileştirmeden hakkı hukuku mevzuatı neyse onu sizinle birlikte yaşarım. Herşeyin izahatını sizlerle halleşerek, istişare ederek yürütürüm. Ayrı gayrı yoktur. Doğru neyse, hak neyse onu uygularım.  Hatasız kusursuz insan olur mu olmaz? Beni hatam kusurum varsa söylenir, ispat edilir, o küçük veya büyük derhal düzeltilmesini yaşandığını bu şehre bugüne kadar gösterdik, bundan sonra da gösteririz. 

USTA’YA SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ
Başkan Turan Altuntaş, konuşmasında karşısındaki güçlü rakibi Ömer Hakan Usta’ya sert sözlerle yüklendi. Altuntaş, “Ömer Hakan Usta, şoförler odasından kendi isteğiyle ayrılmamıştır. Bunun altını çiziyorum. Trabzon Şoförler Odasından, yönetim kurulu tarafından çıkarıldı. 12 yıldan beri benle, bu yönetimle çalıştı. Bir tane proje üretmedi. Aylık 4 bin lira maaşını aldı. Ne etliye karıştı, ne de sütlüye. Kardeşim 1 sene 2 sene değil 12 sene..  Turan Altuntaş, hırsızdı kötüydü niye ayrılmadın. Adam evleniyor 1 sene 2 sene anlaşamıyor boşanıyor. 12 sene kalacaksın sonra çıkacaksın. ‘Ben bu işi yaparım’ diyeceksin. Hayır sen bu işi yapamazsın” dedi.  

KÖYLE BİR OTOBÜS KOYDURMADIM
Altuntaş sözlerine şöyle devam etti: Usta diyor ki, Köy durakları diyor hizmet alamıyor. Kimse kimseyi kandırmasın köy durakları burada Trabzon Büyükşehir oldu. Köyler mahalle oldu. Bir tane otobüs koydurdum mu mahallelere çıkın buradasınız söyleyin. Köylere birer tane otobüs koydurmadım. Var olan otobüslerimiz kaldırılıyor. Yalan konuşmaya gerek yok. Burada insanların bir birine çamur atması ile bu iş olmaz. Geldiğimiz noktada ne diyorlar. Turan Başkan Federasyon tarafından UKOME'den alındı. Beni buraya atayanların bir tanesi Metin Kara.. TESOB Başkanını yazısı ve Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu.. Beni UKOME'den alacak adamlar bunlar.

MERDİVEN ALTINDA YAPTIK

“Seçimi Ramada’da niye yapıyorlar” diyor. Arkadaşlar ben size şunu söylüyorum. Bu zamana kadar Şoförler Odasının seçimleri merdiven altında, 19 Mayıs Spor Salonunda yapıldı. Benim şoför esnafım Ramada’ya layık değil mi? Gelecek oyunu kullanacak, mütevazı şekilde ayrılacak. O eski işler bitti. Buranın parasını kim veriyor. Ben veriyorum Cemiyet veriyor. Sana ne kardeşim. Burada hizmet alan şoför esnafı değil mi ona bakalım. Dolmuşum 6 aydan beri gazetelerden inmiyor. Burada yemek verdiler. 21. yüz yılın başkan adayı dediler. Bakıyorum da sahneye çıkanlara, el kaldıranlara arabası dahi olmayan insanlar.

Editör: Haber Merkezi