Yomra Belediyesi ve Avrasya Üniversitesi arasındaki arsa anlaşmazlığının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık açıklamalarda bulundu. Bıyık şunları dile getirdi: “İlçemiz Sancak Mahallesi dolgu alanında gerçekleştirdiğimiz yıkım, tamamen yasalara göre gerçekleştirilmiştir. O alan hem mahkeme kararı hem de Yomra Belediye Meclisi kararı ile Yomra Belediyesi’nin uhdesindedir. Bunun aksini iddia edenler, alenen yalan konuşmaktadır.”

YETKİLİLERLE İSTİŞAREDEYİZ “
Devletimizin ilgili ve yetkili kurumları ile istişare halinde, çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bizler her adımımızı devletimizin kurallarına göre atarken, birilerinin devleti ve milleti tanımaz tutumları kabul edilemez. Sayın Vali ve Sayın Kaymakam, ilimizin ve ilçemizin mülki idari amirleridir. Bizatihi devleti temsil eden kişilerdir. Bu makamlara laf atmak, eğitim kurumu yöneten kişilerin yapabileceği iş değildir. Hiç kimse devletten büyük değildir, hiç kimse devlete meydan okuyamaz.”

VİCDANLARA HAVALE EDİYORUZ
“Avrasya Üniversitesi’ne bahçe olarak kullanması için 18 dönüm alan bırakmamıza rağmen, sanki üniversiteyi oradan çıkarmak istiyormuşuz gibi bir algı oluşturmaya çalışanları önce Allah'a, sonra milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Bizler hem üniversitenin varlığını sürdürmesi hem de halkımızın kendi alanından yararlanabilmesi için gayret gösterirken, herkesin de bu kapsamda hareket etmesi gerekir"

Editör: Haber Merkezi