SONNOKTA RÖPORTAJ - Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık çalışmaları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. Bıyık’ın açıklamaları şöyle: “Genel Başkanımızın ziyareti çok iyiydi. İçerisinde bulunmuş olduğumuz pandemi nedeniyle çok büyük bir organizasyon yapamadık ve vatandaşı davet edemedik. Esnaf ziyareti vardı onu da ertelemek zorunda kaldık, sade bir ziyaret oldu. Genel Başkan’ın Yomra gibi bir ilçeye gelmesi sıklıkla olan bir şey değil, o yüzden bu bizim açımızdan bir prestij meselesidir.”

2021’DE PROJELER GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK
“Belediyemizin çalışmaları çok yoğun şekilde devam ediyor. Pandemi sürecinde de hiç durmadık. Vatandaşa hizmet etmeye dayalı alt yapısını oluşturduğumuz ve başladığımız projelerimiz var. Sahilde başlamış olduğumuz Yürüyüş Yolu Projesi’nin 1. Etabını Aralık ayında tamamlıyoruz. Aydınlatmaları taktık, yeşillendirme çalışmalarını yapıyoruz. Gelecek yıl da proje devam edecek ve 2021 yılının sonunda nasip olursa yürüyüş yolunu hizmete açmış olacağız. Kaşüstü’nde pazar çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Birçok alanda teşekküllü çalışmalarımız var. Enerji hatlarının yer altına alınması çalışmamızda sona geldik ve bazı noktalardan direklerimizi söktük, muazzam bir cephe çalışması ortaya çıkmış oldu. En az 10 tane mali açıd a n yüksek çalışmamız devam ediyor. İnşallah 2021’de, 2020 yılında başlangıçlarını ve temellerini sağladığımız projelerimiz daha çok gün yüzüne çıkacak.”

PANDEMİ EKONOMİYİ VURDU!
“Belediye bütçesini ekonomik anlamda çok toparlayamadık. Faaliyet içerisinde olduğumuz için bir yandan borcu öderken bir yandan da borçluluk oranımız atıyor. Ancak yılbaşından sonra nasip olursa vatandaşa 2020 yılı mali tablomuzu açıklayacağız. Geçmiş dönemin mali tablosunu açıklamayı çok etik bulmadığım için kendi dönemimizi açıklamayı tercih ediyorum. 2021 yılı daha umut verici. Pandemi süreci bizi çok etkiledi ve hem merkezi idareden gelen kaynakların hem de vatandaşın belediyeye ödemiş olduğu gelirlerin durması hasbiyle belediyeye girdilerde düşüş oldu. Eğer pandemi süreci olmasaydı gelen gelirler ile ekonomik durumumuzu istediğimiz seviyeye getirmiş olacaktık. Yine de umutsuz bir durumumuz yok.”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu.

AVRASYA KRİZİ BİZE GÖRE BİTTİ
“Avrasya krizi bize göre bitmiştir. Çünkü Kaymakamlık araziyi Yomra Belediyesi’ne teslim etti. Şuan Kaymakamlık teslimiyle birlikte yer Yomra Belediyesi’nin. Orada yapmayı düşündüğümüz park bahçe çalışmalarımızı sürdürüyoruz, Aralık ayının sonunda vatandaşlarımıza duyuracağız. İçinde çok amaçlı alanlar, kamelyalar, çocuk parklarının olduğu bir alan yapacağız. Ancak Avrasya Üniversitesi’nin eğitim hayatına orada devam edebilmesi için her zaman söylediğimiz gibi ‘Bize şurada şöyle bir yer lazım’ diye söylerlerse ben de bunu Meclis’ime getiririm. Arkadaşlar uygun şartları belirler ona göre çalışma yapılır. Biz ilk günden bu yana Avrasya Üniversitesi’nin gitsin diye tavrımız hiç olmadı. Avrasya Üniversitesi burada dursun, Yomra halkı da bu araziyi kullansın istedik. Bir kısmını siz bir kısmını biz kullanın dedik. Biz bu noktaya gelene kadar uyarımızı da yaptık. Televizyonlarda, gazetelerde bu iş belli bir noktaya doğru gidiyor dedik. Avrasya Üniversitesi benle uğraştığı kadar eğitim sistemi ile uğraşsaydı şuan eğitimle alakalı 30 basamak yukarı çıkmıştı. İnşallah bundan sonra kavga gürültü olmadan sorun halledilir.”

SORGULAYACAK KİŞİ BEN DEĞİLİM
“Davut Bey (Çakıroğlu) Avrasya konusunda kendi kendine bir şeyler dedi. Niye dedi, amacı neydi, hangi psikolojiyle söyledi anlamak mümkün değil. Bu açıklamaları sorgulayacak kişi de ben değilim. İl Başkanı, partinin Genel Merkezi, İlçe Başkanı, Meclis Üyesi arkadaşlarım kim varsa çıksın üniversiteye bir metrekare yer vermeyeceğim diye bir sözüm varsa ispatlasın, o zaman Davut Bey haklıdır. Biz ortak noktada buluşma taraftarıydık. Kamuoyunun önünde kalkıp sosyal medyadan bu tarz tartışmalar yaratmanın ne anlamı var. Şimdi gelinen nokta belli ve Davut Bey’e kırgınım. Belki onun pek umurunda olmaz ama ben insana değer veririm. Davut Bey’e de değer vermiştim. İnsan bu kadar yakın olduğu biri hakkında sert eleştiriler söylememesi lazım.”

AK PARTİ İÇİN NİYETİM YOK!
“İYİ Parti’de bulunmaktan mutsuz değilim, şikâyetçi de değilim. AK Parti’ye geçeceğime dair bir belirtide de bulunmadım. Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile belirli bir seviyem var. Bu ilişkilerimden dolayı AK Parti’ye geçeceğim yorumu yapılması doğru değil. AK Parti’ye geçmek gibi bir niyetim ve düşüncem de yok. Önümüzde ki iki senede Türk siyasetinin de nereye gideceğini kestirmek mümkün değil. Bırakın Mustafa Bıyık’ın AK Parti’ye geçip geçmeyeceğini kimin nereye geçeceği belli olmaz. Kısa vadeli parti geçişlerini de doğru bulmuyorum.”

BÜYÜKŞEHİR’E SİYASİ BAKMAM
“Büyükşehir Belediye Başkanımız MuratZorluoğlu’nun Trabzon’da görev yapıyor olmasının faydası olduğunu düşünüyorum. İlçe olarak da ben olumsuz bir şey yaşamadım. Kaşüstü bölgesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve yaklaşık beş senedir kangren halindeki altyapısından su, doğal gaz, kanalizasyon geçmiş Merkez Caddesi’nde asfaltlama yapılıyor. Ben, Büyükşehir Belediyesi’ne Yomra’daki işlerini aktarıyorum onlar da yapıyor. Türkiye’de bir ilçe belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı uyum içerisinde birlikte çalışmada örnek gösterilebilecek durumdayız. Olaya siyasi olarak bakmıyorum.”

UÇAK KÜTÜPHANE OLABİLİR
“Pistten çıkan uçak halen ilçede duruyor. Uçak sadece Yomra’ya değil Türkiye’ye konu olmuş durumda olduğundan Çankırı’daki uçak kütüphane projesini takip ediyorum. Bu pandemi süreci olmasaydı gidip inceleyecektik. Uçakt a n kütüphane yapma projemiz var ve üzerinde çalışıyoruz. İnşallah bunu sonuçlandırabilirsek halk kütüphanesi ya da öğrencilerin gidip, etüt merkezi olarak kullanabileceği bir yer yapmaya çalışacağız. 2021’de uçağa bir çözüm bulacağız.”

FENERBAHÇELi’YE EN AĞIR CEZA OLUR
“Erzincan Üniversitesi Rektörü ile davamız vardı. Geçen hafta davamız sonuçlandı. Kendisi hakaretten dolayı 5 yıl ertelemeli ceza aldı. Artık Trabzon aleyhine konuşmalarını engellemiş olduk. Tazminat davası açacağız ve inşallah bu dava sonrası alacak olduğumuz tazminat ile Yomra’da ki gençlerimize Trabzonspor forması alacağız. Bir Fenerbahçeli’ye verilebilecek en ağır ceza onun parasıyla Trabzonspor forması alınmasıdır diye düşünüyorum.”

İHTİYAÇLARI GİDERİRİZ
“Pandemi nedeni ile zor günlerden geçiyoruz. Vatandaşlarımızdan zaruri olmadıkça evden çıkmamaları konusunda hassasiyet göstermelerini diliyorum. Oluşabilecek en ufak ihtiyaçta vatandaşlarımız için telefonlarımız 24 saat açıktır. Her ne ihtiyaç varsa biz yerine getiririz. Vatandaşlarımız hem toplumu hem de kendilerini korusun.”

Editör: Haber Merkezi