SONNOKTA RÖPORTAJ - AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi gazetemizi ziyaret ederek özel açıklamalarda bulundu. Çebi şunları dile getirdi: “Türkiye’de bana göre İstanbul’dan sonra Trabzon en önemli şehirlerden bir tanesi. Trabzon; siyasetiyle, yetiştirdiği insan gücüyle, basınıyla önemli bir şehir. Şehrin önemli olmasında Trabzonspor’un da payı büyük ve marka değerimiz. Trabzon’da uzun yıllardan beri siyasetin içerisindeyiz. Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı ile başlayan bir süreç, yirmi yıldır devam ediyor. Bundan önceki görevimiz Belediye Başkan Yardımcılığı’ydı. Ortahisar önemli bir ilçe ve büyük bir potansiyel. Sayın Cumhurbaşkanımız da hem Trabzon’a, hem Ortahisar’a önem veriyor. Bunu bizzat görüşmemizde de ifade etti.”

İNSAN MERKEZLİ SİYASET
“Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile 16 Şubat’ta il kongremizi gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’a geldiğinde hassasiyetle üzerinde durduğu iki konu var; demiryolu ve hafif raylı sistem. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Trabzon’da 2023 seçimleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Siyasette her gün seçim varmış gibi sahadayız. AK Parti olarak toplantılarımızı yapıyoruz ve görev dağılımımızı da gerçekleştirdik. Ortahisar ilçesinde hakikaten güzel işler yapmak istiyoruz. Her şeyden önce gönüllerde kalmak amacındayız. Şunu asla unutmamak lazım ki insan bizim için en önemli değerdir. İnsana değer verdiğimizi her şartta her alanda göstermek zorundayız. Siyasetimizi insan merkezli oturtuyoruz.”

Başkan Çebi, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

BAŞKA ŞEHiRDE BU GÜÇ YOK
“Trabzon’daki basın gücümüz çok büyük. Anadolu’da birçok şehirde bu güç yoktur. Siyasetçi için bu bulunmaz bir nimettir. Trabzon, hakikaten devlet ve siyaset adamı anlamında Türkiye’ye damga vurmuş bir şehirdir. Önümüzdeki yıllar için siyasete de insan yetiştirmek istiyoruz. Siyaset mekanizması insan da yetiştirmek zorundadır. Kaliteli bir yönetim kadrosu oluşturduk. Sahada her kesime hitap edecek bir ekibiz.”

KADER NE GETİRİR BİLEMEYİZ Kİ!
“Siyasete Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak başladım. Daha sonra İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Araklı Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum, olması nasip olmadı. Aynı yıl Ortahisar Belediye Meclis Üyesi oldum. Hedefsiz siyaset olmaz. Ancak siyaseti yaparken proje ve politika üreterek, sorunlara çare üreterek, gündem oluşturarak bulunduğum görevlerin hakkını vermek isterim. Yarın kader önümüze ne getirir onu tabii ki bilemeyiz ama elbette bizim de, yol arkadaşlarımızın da siyasi anlamda bir hedefimiz var. Neticede Ortahisar gibi bir ilçenin başkanıyım. Bu İlçe Başkanlığı’na devam da olabilir, başka bir görev de olabilir. Tabii ki Genel Merkezimizin, Cumhurbaşkanımızın başlatmış oldukları istişare süreci ile bu görevler netlik kazanıyor. Önemli olan hedefimiz şudur ki, insana verdiğimiz değeri hakikatten göstermek, gönüllerde taht kurmak. Bizim için bu en önemli görevdir. İlçelerde büyük hizmetler yapabiliriz, büyük yatırımlara da vesile olabiliriz. Siyasi anlamda bunlar da önemli ama bunlardan daha önemlisi insana verdiğimiz değer, insanların gönlünde iz bırakmak.”

MUHALEFET BAŞKA BAŞKA KANAL ARIYOR
“Birçok seçim yaşadık, birçok seçimde değişik söylemler duyduk, şahit de olduk zaman zaman. Ancak zaman gösterdi ki bütün seçimlerde oyumuzu arttırarak başarı ile sandıktan çıktık. Türkiye’de Cumhurbaşkanımıza ve onun liderliğinde AK Parti’ye güven var. Elbette pandemi dolayısıyla sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Ama bunu tüm dünya yaşıyor. Muhalefet millet nezdinde sandıkta demokratik seçimle başarılı olmayacağını hissederek başka başka kanallardan başarı bekliyor. AK Parti’nin başarısızlığı bizi iktidara taşısın, seçimlerde oyumuzu arttırsın düşünceleri var ama bu doğru bir düşünce değil. Milletimizin kararı önünde hiçbir şey duramaz. Seçimlerde bazı inişler çıkışlar olabilir ama Türkiye’de AK Parti iktidarına güven tamdır. Bu anlamda çalışmalarımız AK Parti kimliğine yakışır şekilde devam ediyor, devam da edecektir.”

İCRACI NOKTADAYDIM
“Ortahisar Belediyesi’nin en icracı noktasında bulunan bir isimdim. Türkiye’de Ortahisar Belediyesi kadar yatırım yapan hiçbir ilçe belediyesi yoktur. Ben o görevin başındaydım. Ortahisar bugün kırsal dediğimiz, eski köylerden mahallelere dönen yerlerde yüzde 90 oranında yolları tamamlanmış durumda. Beton ve asfalt noktasında büyük hizmetler yapıldı. Bu büyük bir imkandır. Yatırım Adası’nda proje çalışmaları devam ediyor, aksi bir durum yok. Şehir merkezinde Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü alt yapı çalışmaları var, bu büyük bir çalışma. Bu çalışmaya hepimiz sahip çıkmalıyız. Yerin altında önemli işlere imza atılıyor. Yatırımlarımızı daha çok kırsala aktardık. Kırsalı desteklememiz lazım, çünkü kırsal bizim için önemlidir. Coğrafi ve doğallık anlamında kırsal Trabzon’un en yaşanılabilen yerleridir. Pandemide bunu gördük, pandemide kırsaldaki nüfusu yüzde 20 arttırabilirsek şehir merkezi rahatlar.”

BÜTÜN YATIRIMLARI TAKİP EDECEĞİZ
“Büyükşehir Belediyemizle organize şekilde güzel projeler yapıyoruz. Mesela Ganita projesi ihale edildi, Büyükşehir ile ortak projemizde yine seçimlerde vaat ettiğimiz Boztepe projemiz hayata geçecek. Ancak bu pandemi döneminde elbette siz de takdir edersiniz ki imkanlar doğrultusunda ilçede bu hizmetler yapılıyor. Trabzon güzel hizmetler alıyor, alacak da. Kanuni Bulvarı’nın yüzde 60’ı tamamlandı, Şehir Hastanesi inşaatına başlanıyor. Bu şehri biz çok önemsiyoruz. Elimizden geldiği kadar bütün yatırımları siyasi anlamda takip edeceğiz.”

BAŞ ÜSTÜNE DEDiM
“Kamuoyu önünde İl Başkanlığı için ismim etrafında kanaat oluştu. Ben de o anlamda fikrimi ortaya koymak için Haydar Bey’in (Revi) durumunu bekledim. O arada konuşuldu, yazıldı ve Haydar Bey’in durumu netleşince İl Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ettim. Bu zaten kamuoyunda ve basında konuşuluyordu. Araştırmalar yapıldı, diğer arkadaşlarımız da adaylıklarını ilan etti. Genel Merkezimizin istişare süreci sonrasında var Cumhurbaşkanımız beş arkadaşımızı Vahdettin Köşkü’ne çağırdı. Biz de arkadaşlarımızla gittik. Cumhurbaşkanımız ve heyeti ile görüştük. Oradaki toplantıda Cumhurbaşkanımız Trabzon’un çok önemli olduğunu ve 2023 yolunda şehre çok değer verdiğini, güçlü siyasetle güçlü kadrolarla yeni heyecanlarla yola devam etmemiz gerektiğini söyledi. İl Başkanı olarak Sezgin Bey’i (Mumcu), İlçe Başkanı olarak da beni açıkladı. Bana da bu emre uymak düşer, baş üstüne dedim, şehre döndük.“

BİZE UYMAK DÜŞERDi
“Benim için makamı bıraktı falan deniliyor. Benim siyasi anlayışım dava üzerine kurulmuştur. Bugüne kadar dava için bütün makamları elimizin tersi ile ittik, bugün de iteriz diyerek göreve başladık. Arkadaşlarımızla beraber güzel bir kadro kurmak arzumuz vardı ve onu da başardık. İnşallah herkes bunu görmüştür. Kongremizi de pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdik. Neticede siyasi anlamda Genel Merkezimiz bir karar aldı, bize de uymak düşerdi, uyduk. İl Başkanımız da çok değerli bir isim. İl Başkanlığı kongremizi de gerçekleştirdik. İl Başkanlığımız ile birlikte büyük işlere imza atacağız.”

Editör: Haber Merkezi