SONNOKTA RÖPORTAJ - Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim gazetemizi ziyaret edip çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Ekim şunları dile getirdi: “2019 yılı Mahalli İdareler seçimleri öncesinde vaat ettiğimiz projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize yatırımları kazandırmak ve projelerimize destek sağlamak adına Ankara’ya giderek ilgili Bakanlıklarımızı ve kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Sağ olsunlar gittiğimiz her yerden yatırım sözü ve finansman desteği alarak dönüyoruz. Vaat ettiğimiz projelerin bir kısmını bitirdik, bir kısmına başladık ve sona gelindi. Bir kısmı halen sürüyor. Bazı projelerimize finansman desteği aldık proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Örnekleme yapacak olursak: Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma projesinin 1. Etabında 17 tescilli ve 11 tescilsiz yapının restorasyon çalışmalarında sona gelindi.”

Başkan Ekim, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

ÖDENEK SAĞLANDI
“Spor Kompleksi dediğimiz; kapalı spor salonu, gençlik merkezi, stadyum ve yüzme havuzu için Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan ödeneği sağladık. Projelendirip ihaleye çıkacağız. Ortamahalle’de bulunan ST. Michael Kilisesinin restorasyon çalışması tamamlandı. Pandemi sonrası müze olarak hizmet verecek. Akçaabat Sokak Sağlıklaştırma projemizin inşaatı ilerliyor. Söğütlü Kültür Merkezi’nin projesi bitti. Haftaya yapımı için ihale günü alacağız. Akçaabat eski Merkez İlköğretim Okulu tarihi binasının restore edilip müze olarak kullanılması için Vakıfbank Genel Müdürlüğünden finansman desteğini sağladık. Ak Camii önü Fatih Parkı yenileme projesi için Valiliğimizde protokol imzalarını attık. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Akçaabat Katlı Otopark ve Pazaryeri projesini Büyükşehir Belediyemiz önümüzdeki aylarda ihale ediyor. Yeraltı Çöp Konteyneri Sistemi’ne geçildi. Bu ve bunun gibi yatırımlarımızla birlikte Akçaabat’ımızın hem turizm açısından hem de sosyoekonomik açıdan gelişmesini sağlamak için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

HALKIN TAMAMI FAYDALANACAK
“Belediyeler vatandaşların mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak için vardır. Ürettiğimiz bütün projelerden halkımızın tamamının faydalanmasını amaçlıyoruz. Akçaabat- Yıldızlı Kesintisiz Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi benim vizyon projem. Bu proje ile Akçaabat’ımız çok şey kazanacak. Projenin içerisinde spor kompleksinin yanında, yürüyüş ve bisiklet yolu, kafeteryalar, dinlenme alanları, amfi alanı ve etkinlik alanları yer alıyor. Güzergah boyunca oluşturacak olduğumuz plajlardan bütün vatandaşlarımız yararlanabilecek. Düşünün denize sıfır plajlar. Hemen arka tarafında lokantalar kafeteryalar ve etkinlik alanları. Bunun yanında alandaki plajlara veya etkinlik sahalarına vatandaşlarımızın ulaşabilmeleri ve yapılacak olan ticari işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için proje kapsamında hafif taşıt yolu bulunuyor. Bu yol sadece bu alanlardaki vatandaşların faydalanabileceği bir yol olarak planlanmış olup, ulaşım amaçlı kullanılmayacaktır. Projemiz tamamlandığında Yaylacık-Söğütlü ve Yıldızlı sahillerinden bütün vatandaşlarımız faydalanabilecek.”

ORTAMAHALLEMİZ MİSAFİRLERE HAZIR
“Ortamahalle Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde birinci etabın inşaatı tamamlanmak üzere. 17 tescilli 11 tescilsiz yapının restorasyonu bitiyor. Bu yapıların bulunduğu sokaklarda niteliğini kaybetmiş taş duvarlarda yapılmaktadır. Çalışmaların devamında sokakların döşeme kaplamaları ile aydınlatma elemanları da yenilenecektir. Bunun yanında Ortamahalle’de bulunan tarihi St. Michael Kilisesi’nin restorasyonu tamamlanmış olup; pandemi sonrasında müze olarak hizmete açılacaktır. Konakları ile müzesiyle, kafeteryaları ve tarihi dokusu ile Ortamahallemiz pandemi sonrasında misafirlerini ağırlamaya hazır.”

PROJELER İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ
“Akçaabat’ta uzun yıllardır sorun haline gelen ulaşım konusunda projeleri takip ediyor bir an önce hayata geçmeleri için gayret gösteriyoruz. Özellikle yaz aylarında nüfusun artması ile birlikte hem şehir içi trafiği hem de ana ulaşım yolunun trafiği iki üç kat artmaktadır. Bu hususta geçmiş dönemlerde Pulathane Bulvarı’nın yapımına başlanmıştı. Pulathane Bulvarı inşaatının Derecik Vadisi ile Düzköy Vadisi arasındaki kısım, Yıldızlı-Söğütlü arası, tamamlanarak aktif olarak kullanılmaktadır. Yapılan girişimler sonrasında Pulathane Bulvarının Dürbinar Mahallesi ve Ortamahalle’deki çalışmaları devam ediyor. Bu alanlardaki kamulaştırma işlemleri tamamlanınca yolun bağlantıları yapılacak. Pulathane Bulvarı inşaatı devam ederken şehrimize kazandırmak istediğimiz, bizim için olmazsa olmazımız, kırmızı çizgimiz olan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat geçişinin yapılmasıdır. Akçaabat’a güneyden geçen bir yol kazandırdığımızda; hem şehirlerarası trafik rahatlayacak hem de şehir merkezine dikine yollar açılmak suretiyle şehir içi ulaşım ve trafik sorunu çözüme kavuşmuş olacaktır. Bu projenin çalışmaları da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından devam etmektedir. Süreci takip edip biran önce hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.”

TEKNİK ÇALIŞMA YAPILMIŞTIR!
“Arsası Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, Et ve Süt Kurumu tarafından ihale edilerek inşaatı devam eden Et Kombinası ile şehrin önemli bir eksiği ortadan kalkmış olacak. Şu anda kombinenin yüzde sekseni tamamlandı. 70 büyükbaş ve 200 küçükbaş kapasitesine sahip olacak ve 410 ton depolama alanı bulunacak. Bu tesiste 60 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Yer seçimi ile ilgili duruma gelince tesis yapılmadan önce ilgili kurumlar tarafından fizibilite ve teknik çalışmalar yapılarak alan belirlenmiştir.”

GENİŞLEMESİNİ ARZU EDİYORUZ
“Trabzon Üniversitesi kanunla beraber Akçaabat’ta kurulmuştur. Üniversitemizin genişlemesini arzu ediyoruz. Tabi ki diğer bölgelerde de üniversitemiz için eğitim binaları açabilir, bunda bir problem yok ama Akçaabat’ın içerisinde belirlemiş olduğumuz bölgeler var. Çolaklı bölgesinde bir arazi mevcut, o arazi tamamen kamuya ait bir yer. Kamulaştırmak isterlerse daha batıda yerlerimiz var, yer sıkıntımız yok. Önemli olan bu işleri organize etmek. Yerleşkenin daha da genişlemesi isteniyorsa Akçaabat’ın içerisinde bir yere taşımaktır önemli olan. Hedefimiz budur çalışmalarımız da bu yönde. Ana yerleşkenin Akçaabat’ta kalmasını istiyoruz, daha da genişleyecekse Söğütlü bölgesindeki alan yetmiyorsa ona alternatif Çolaklı bölgesinde yer var orası alınır ve dizayn edilir ona göre o bölgede de yeni yerleşke oluşturulmuş olur.”

Editör: Haber Merkezi