Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye tarafından yapılan ve yapılacak projeler hakkında konuştu. Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Genç, projenin birinci etabını içeren Ortahisar Belediyesi hizmet binası ve kaymakamlık hizmet binasının tamamlandığını, ikinci etabın da bu ay sonunda bitirileceğini dile getirdi.

YAP-İŞLET-DEVRET
Tünel Akvaryum’un akvaryum kısmını içeren ihalenin Yap-İşlet-Devret modeliyle 22 Eylül’de gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Genç, “Zağnos ve Tabakhane vadimizi bir tünelle birleştirdik. Burayı deniz şehri olmamız hasebiyle okyanus canlılarının sergileneceği bir akvaryum haline getireceğiz. Burayı 22 Eylül’de Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale ettik. İnşallah, 2021 yıllının 21 Eylül’ünde bitireceğiz” diye konuştu.

PROJE KURUL ONAYI BEKLiYOR
Başkan Genç, “Boztepe’de Seyir Terası Projemiz var. Kızlar Manastırı’nın hemen üstünde ahşap yürüyüş yolları ve seyir kuleleri yapacağız. Buranın hemen üstünde Büyükşehir Belediyemizin bir projesi var. İki proje entegre bir şekilde yürüyecek. Biz projemizi tamamladık. Tabiat Varlıkları Kurulu’na sunduk, onay bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Genç, Genel Müdürümüz Selim Şener ile bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi