Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, koronavirüs salgını ile mücadele konusunda gazetemize açıklamalarda bulundu. Genç, yaşanan sıkıntının el birliği ile aşılacağını belirterek şunları dile getirdi: “İlk günden bu ana kadar virüsle mücadele halindeyiz. Bu süreçte 53.050 adet maske, 750 litre dezenfektan ve 5.000 adet kolonya dağıtımı gerçekleştirdik. 1307 iş yeri denetlenmiş, 15 iş yerine toplamda 9.800 TL ceza yazılmıştır.”

TAVİZ VERMİYORUZ
“Marketler, pazar yerleri ve kalabalık ortamlardaki sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi sağlanmıştır. Bu bağlamda pazar yerlerinde megafon sistemi ile sürekli bilgilendirme yapılmaktadır. Pazarlarımızın girişlerinde maske dağıtımı sürmektedir. Ayrıca pazar giriş ve çıkışlarında ateş ölçerlerle vatandaşlarımızın ateşi ölçülmektedir. Belediyemizin anons sisteminden açıklanan tedbirlerle ilgili duyurular gün aşırı yapılmaktadır.”

Başkan Genç gazetimizi ziyaret ederek gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu

25 BİN ÇAĞRI KARŞILIK BULDU
“Sokak hayvanlarımıza 24 saat yem ve mama desteği sağlanmakta ve bakımları yapılmaktadır. Toplamda 5.775 adet kuru gıda kolisini ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ulaştırdık. Vefa Sosyal Destek Grubumuz 38 personel ile çalışmalarına devam ediyor. Vefa Sosyal Destek Grubumuza daha çok nakil, alışveriş ve ilaç talebi gelmektedir. Bugüne kadar 25.098 çağrıya cevap verdik."

Editör: Haber Merkezi