Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Soprano Mehlika Karadeniz Bilgin, 1. Keman’da Ümmiye Özdem, 2.Keman’da Şenzelita Aykanat, Viyola’da Melda Sak, Viyolonsel’de Hande Ulutaş, Flüt, Vocal ve Mandolin’de Müjde Akden, Perküsyon’da Tanya Tarazan ve Piyano’da Bilkent Üniversitesi Piyano Eğitmeni Gülriz Tunca'dan oluşan topluluk; türkü, tango, klasik caz parçalarının yanı sıra birçok farklı müzik türünden seçtikleri zengin bir repertuvar ile Trabzonlu sanatseverlere muhteşem bir konser ile merhaba dedi.

Konseri Ortahisar Bel Başkanı A.Metin Genç,Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köprübaşı Kaymakamı Hulusi Teke  ve Trabzon Büyükşehir  Belediye Kültür İşleri Müdürü Erdem Zekeriya İskenderoğlu izledi.Konser sonunda Ortahisar Belediye Başkanı tüm grup üyeleri adına solist santçılara çiçek takdim etti.

2005 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında konserler düzenleyen ve sanatseverler tarafından beğeni ile takip edilen; bir solist ile yedi enstrüman sanatçısından oluşan "Allegra Ensemble" grubu 5 Ekim 2021 saat: 19:00’da Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi salonunda ALLEGRA ENSEMBLE KONSERİ ile tekrar seyirciyle buluşacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in geceye nokta koyan solosu ilgiyle izlendi, coşkuyla alkışlandı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4.Trabzon Opera Bale Günleri bu yıl 4-6 Ekim 2021 tarihleri arasında iki büyük konser ile sahnede olacak.

4. Trabzon Opera Bale Günleri programı devamında 6 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.00’de KTÜ Hasan Saka Salonu’nda değerli halk ozanımız Âşık Veysel’in şiirlerinin Ahmet Murat Gedikli beste ve orkestra düzenlemesi ile seslendirileceği “DOSTLAR BENİ HATIRLASIN- Bir Aşık Veysel Hikayesi” anlatımlı konseri sahnede olacak.

Editör: Haber Merkezi