CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’ndan mülteci ve yangınlarla ilgili açıklama geldi. 

Hacısalihoğlu, “Neresinden bakarsanız yönetilemeyen bir ülke olduğunu görüyorsunuz” ifadelerini kullanarak şunları söyledi: “Bir yandan yangınlar bir yandan kayıt dışı göç. Ve her ikisine de müdahalede beceriksiz ve eksik yönetim. Komik bahanelerin ardına sığınmaya çalışan koca koca adamlar. Oysa hepsi çakarlı araçları ve koruma orduları ile nede ihtişamlı görünüyorlar.

Ülke yol geçen hanına dönmüş, gelenler militan mıdır, uyuşturucu kaçakçısı mıdır, sağlıklı mıdır, canlı bomba mıdır, tek kayıt yok. Varsa yoksa kollarındaki bilezikler ve kardeşlik edebiyatı.

Ben 6 yıl Pakistan’da çalıştım benim gibi onlarca mühendis ve formen pasaportla giriş çıkış yaptık. Didik didik arandığımız zamanlar da oldu ama kimse bize uyruğumuzdan dolayı iltimas göstermedi. Yasal prosedür uygulandı. Doğru olan neyse o yapıldı. Yani devletin kuralı işledi.

Sabotajla çıkarıldığı aşikar olan yangınlarda da beceriksizlik ortada. Koca ülkenin müdahale timinde 3 uçak var ama THK’nın uçakları hangarlarda çürüsün.

Teknofest’te gösteri yapabilen uçaklar neden yangın söndürmede kullanılmaz anlaşılır gibi değil. Tam bir akıl tutulması. Yok efendim 100 kg eksik tonajı varmış, bahane.

Yanan yada yakılan alanların hangi girişimci turizmciler tarafından kapatılacağını da zaman gösterecek. Güvercinlik koyu ve yapılan tesis gözler önünde hala.

Yapanlar Allah’ından bulsun demeye başlamayın sakın. Her işimizi yaradana havale edeceksek bu millet yönetimi niye seçti?”

Editör: Haber Merkezi