SONNOKTA RÖPORTAJ - CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu gazetemize açıklamalarda bulundu.

Hacısalihoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlçelerimizi geziyoruz, esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Alandayız Trabzon’un ve Türkiye’nin dertleri ile dertleniyoruz. Pandemi ile birlikte özellikle esnafın sıkıntıları ve işsizlik arttı. Hükümetin beceriksizliği pandeminin üzerine yıkıldı ve her şeyi pandemiye yüklediler. Pansuman tedbirler ile bu süreci geçirmeye çalışıyorlar ama gelinen noktada esnaf artık isyanda. Esnafa 1000 TL’lik yardım yapıyorlar ama Trabzon gibi bir yerde en küçük yerdeki çay ocağının bile kirası bundan yüksek. Bu buhrandan çıkmanın iki önemli ayağı var. Bunlardan birincisi tasarruf, ikincisi yatırım.”

Başkan Hacısalihoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu.

FACİA OLACAK!
“Kongreler yapılabilir ama nasıl yapılabilir onu iyi düşünmek lazım. 5 bin kişi ile değil de 500 kişi ile yapabilirsiniz kongreleri. Bütün Türkiye’den Ankara’ya akın oldu AK Parti kongresi için. 81 il Ankara’ya toplandı bu durum facia olacak, öyle görünüyor. Şu şartlarda Sağlık Bakanlığı’nın da, İçişleri Bakanlığı’nın da, Cumhurbaşkanlığı’nın da maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyun dediği yerde esnaf bu görüntüleri görünce bu ne lahana turşusu bu ne perhiz der.”

TRABZON ESNAFI GÜNAH KEÇİSİ Mİ?
“Trabzon’a neden böyle bir eziyet çektirdiklerini anlamış değilim. İstanbul’da ki vaka sayılarına oranla baktığımızda Trabzon’un önünde rakamlar. İstanbul’da ki herhangi bir lokantacı ile Trabzon’da ki bir lokantacının ya da çay ocağı işletmecisini bir farkı yok ki. Burada da insanlar da aynı şeyleri yapabilir. Şu şartlarda bu yoğunluklarla kongre yapılıyorsa Trabzon esnafı günah keçisi mi, açın buraları da. Toplu taşımalara bakıyorsunuz tıklım tıklım. Tüm bu tabloyu gördüğümde diyorum ki hükümet durumu sürü bağışıklığına bırakmış açık açık söyleyemiyor.”

SIKINTILARA ÇÖZÜM BULUN
“Sezgin Bey (Mumcu) daha koltuğunu ısıtmadan muhalefete laf yetiştirmeye çalışıyor. Bize laf yetiştireceğine saydığım sıkıntılara çözüm bulmaya çalışsın. Muhalefetin yapacağı çok şey var. Bu ülkede muhalefet olmasa AK Parti’nin kendini düzelteceği yok, bırakın AK Parti’yi hiçbir partinin kendini düzelteceği yok. Bizi bıraksın, işine odaklansın. Mesela arada bir insin Gülcemal’e baksın, Beşirli dolgu alanına baksın, Boztepe’ye baksın, otogarın yerini bir düşünsün. Bahaneden kurtarsın Trabzon’u. Bizim paramız yok, otogarın yerini satmalıyız diyorlar. Bu Belediye’nin iflasının ifadesidir. Muhalefetin söylediği her şey doğru. Esnafın kredilerini, faizlerini, SGK primlerini erteleyin ve desteğini arttırın, çiftçinin traktörüne haciz koymayın. Biz bunları söylüyoruz. Sayın Başkan öncelikle bunlara çözüm bulsun, sıra muhalefete gelmez emin olun.”

HAYALCİLİK GÜZEL ŞEY
“Sezgin Mumcu 6 milletvekili çıkaracağını söylüyor. Hayalcilik güzel bir şey ama siyasette hayal olmaz. Bizim de gördüğümüz şu ki iktidar alternatifsiz bir biçimde hızlıca sandığın dibine doğru gidiyor. Millet seçim bekliyor, sandıkta herkes vatandaşa nasıl davranılıyorsa onun karşılığını görecek. CHP her zaman birinci parti olmak için yarışır, onun için vatandaş sandıkta bize kaç tane milletvekili verirse biz ona razı oluruz.”

TİSKİ’NİN HAMLESİ GEÇ AMA DOĞRU
“TİSKİ’nin son hamlesi geç kalmış ama doğru ve güzel bir hareket. Biz sadece Büyükşehir Belediyesi değil diğer belediyelerde de aynı şekilde vatandaşın hayrına olacak hiçbir projeye karşı oy vermeyiz, destekleriz. Şehre rant sağlayacak her türlü atılımın arkasında durur, destek veririz. Bunda kimsenin kaygısı olmasın ama kişiye rant sağlayacak hiçbir şeyin arkasında yokuz. Bizim önceliğimiz şehir ona göre siyaset yapıyoruz ve şehrin sorunlarını söylüyoruz.”

BİTİNCE GöRMEK LAZIM!
“Ganita’da bir proje var, kağıt üzerinde güzel. Dolgu alanında yapılan caminin yanında dolmuş depolama alanı ve miting alanı güzel işler. Ben bu iki işi önemsiyorum. Yalıncak Plajı da kağıt üzerinde gayet güzel ama bitince bakalım nasıl olacak. Geçmişe bakıyoruz Akyazı bir facia, Beşirli dolgu alanı bir facia, Meydan Parkı düzenlemesi facia 150 yıllık ağaçlar kurudu çünkü. Ayasofya’da yeşil gitti, alan betona gömüldü. Projeler kağıt üzerinde güzel görünüyor ama imalatta görmek lazım. Kentin duyarlılığına geçmiş kültürüne saygı göstermek lazım.”

ATAMA YAPILMAMASI KOMiK BiR DURUM!
“Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne halen atama yapılmamış olması komik bir durum. Hiç mi yapacak kimse yok? Bu Trabzon için büyük bir ayıptır. Trabzon; kültür, tarih ve turizm kenti diyoruz ama bir müdürü atayamıyoruz.”

SATIŞA KARŞIYIM
“Mevcut otogar yeri için satış kararına ben karşıyım. Bence o alan Trabzon’un elinde kalan önemli yerlerden bir tanesi. 60- 70 sene burayı kimse satmayı düşünmedi ama bugüne geldiğimizde Trabzon’un elinde kalan son kamu arazisinin satılması düşünülüyor. Orası kamu malı olduğunu için herkesin hakkı var. Niye satalım 23 dönüm araziyi? Benim düşüncem Belediyesi bütün iştirakleri ile olacağı bir alanı orada yapabilir. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da ilk geldiği zaman oraların dönüşümü ve sanayinin kalkınması ile ilgili görüşleri vardı. Yarın oralar dönüştüğü zaman Belediye için inanılmaz bir alan olur. Projeler için kaynak gerek diyorlar ama Meclis’te projeler için zaten borçlanma kararları alındı. Kimse size borçlanmayın demiyor.”

MEVCUT BiNANIN YERiNi SATSINLAR
“Otogarın yenisi daha yapılmadı ki eskisinin yerini satışa çıkarıyoruz. Yenisi bitmeden satış kararı almak yanlıştır. Trafik düzenlemesi ve kamulaştırma ile o alan güzelleşebilir. O alanı elden çıkarmaya ne gerek var. İlle de bir yere satacaklarsa Büyükşehir Belediye Binası’nı oraya yapsınlar Atapark’taki alanı satışa çıkarsınlar. Şehir de bir şey kazanmış olsun. Alan da yer de buna müsait.”

Editör: Haber Merkezi