TSGİAD Başkanı Adem Kahraman Erzincan-Trabzon demiryolu hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trabzon ekonomisi ve bölge adına büyük bir proje olduğunu belirten Başkan Kahraman, “Bölgenin merkezi konumunda olan Trabzon şehri, hem ulaşım hem de lojistik bakımından önemli bir noktadadır. Bölgenin ürünlerinin büyük bölümü Trabzon üzerinden dünyaya ihraç edilmektedir. Demiryolu projesiyle birlikte şehrimizin ve bölgemizin cazibesi daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu projenin dünya bağlantı projesi olduğunun altını çizen Başkan Kahraman, “Bu projeye sadece Doğu Karadeniz’in İç Anadolu’ya bağlanması olarak bakılmamalıdır. Trabzon’un dünyaya açılan ray sistemi olarak bakılmalıdır. Trabzon demiryolu ile birlikte ilk olarak Erzincan’a oradan Orta Asya’ya, Avrupa’ya ve dünyaya bağlanacaktır. Bundan dolayı bu proje bir dünya bağlantı projesidir” diye konuştu.

NET TARİH VERİLMELİDİR
Başkan Kahraman projenin tozlu raflarda kalmaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Trabzon olarak bu sürece uzun zamandan beri hazırlık yapılmaktadır. Trabzon şehrimiz ve bölgemiz siyasi olarak bu kadar güçlü bir dönemde iken bu proje derhal masaya yatırılmalıdır. Doğu Karadeniz olarak bölgenin topyekûn kalkınmasını sağlayacak olan demiryolu projesi her defasında rafa kaldırılmıştır. Artık bu işin bir başlangıç tarihi ve bitirilme tarihi verilmelidir, yatırım programına alınmalıdır. TSGİAD olarak bizler de bu süreçte üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.”

Editör: Haber Merkezi