SONNOKTA MERVE ALTUNCU - İYİ Parti Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Mısır, trafik sorunu üzerine açıklamalarda bulundu.

Mısır, şunları dile getirdi: “Haçkalı Baba Hastanesi’ne girişte yapılan saçma trafik düzenlemesi Akçaabat halkına ihanettir. Pandemi sürecinde trafik yok iken yanlış da olsa bu düzenlemeyi yapmayıp tam sezon açılışında bu azabı bu halka yaşatmak nasıl bir mantıktır.

Düzköy tarafından gelen bir vasıtanın sadece hastaneye girişi değil, Akçaabat yönüne dönmesi engelleniyor. Yaylacık Mahallesi’nden gidince Osmanbaba ışıklarından Akçaabat merkeze kadar trafik kilitleniyor.”

GEÇİŞ DAHİ YOK
“Hastaneye gitmek isteseniz Trabzon Üniversitesi kavşağından dönmek zorunda kalınıyor ki bu sefer de Söğütlü istikameti kilitleniyor ve kavşak yeterli olmadığından trafik ışıkları da işi çözmüyor. Düzköy’den gelen yaya vatandaşların hastaneye geçişi dahi yok.

Bu düzenlemeyi yapanlar, vatandaşların dakikalarca trafikte kalmasına sebep olurken bu çileyi düşündüler mi? Ayrıca zaten darda olan insanların yakıt parasını hesap ettiler mi? Nihat Usta kavşağı, Trabzon Üniversitesi kavşağı ve hastaneden çıkış kavşağı da, iki vasıtanın zor sığacağı kavşaklardır. Oralarda oluşan sıkışıklık, tüm D100 Şehirlerarası Yolu etkileyecektir.”

MİLLET UNUTMAZ
“Yapılan şuan ki iş öngörüsüzlüktür, hatayı hatayla düzeltme gayretidir. Her geçen gün büyüyen ilçemizde her gün artan araç sayısı ve bu istikametteki geçiş yapan araçlar göz önüne alınarak kavşak acilen yapılmalı ve aynı zamanda Güney Çevre Yolu için ivedilikle kazma vurulmalıdır ki bu zaten iktidarın Akçaabatlılara verdiği sözdür.

Yeni düzenlenecek köprünün üstünden iki insan karşılıklı yaya geçemeyecek şekilde daraltıldı ki çocuk arabası ile bir ailenin seyri hiç hesaplanmamıştır. Bu eziyeti yapanları, vicdanları ile baş başa bırakıyor Akçaabat halkımıza havale ediyorum. Bazı STK temsilcilerinin sessiz kalmasını ve bazı devlet memurlarının iktidarın memuru gibi tavır almasını da bu millet unutmayacaktır.”

TIR GİRDİĞİNDE İPTAL OLUYOR
“Düşünün bu kavşaklara bir tır girdiğinde kavşak tamamen iptal oluyor. Ben yaptım oldu zihniyeti, Akçaabat eminim ki reddedecektir. İktidar her yere para yetiştiriyorken bu kavşağa kaynağımız yok ifadesini kabul etmiyoruz.

Bölgeye kavşak düzenlenmesi açısından tek çare, kimselerin etkisi altında kalmadan Akçaabat için istimlaklerin acilen yapılarak geniş bir kavşak yapılmasıdır. Bu sıkışıklığı çözmenin alternatifi, Yaylacık Mahallesi içine yönlenmek, devamında Söğütlü'nün arka kesimine devam etmek asla çözüm değildir olamayacaktır.”

Editör: Haber Merkezi