Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında ki ‘Arası Meselesi’ bugün bir başka boyut kazandı. Avrasya Üniversitesi’nin Yomra Yerleşkesinin bulunduğu dolgu alanıyla ilgili tüm uzlaşı çabaları sonuç vermeyince bugün yeni bir gelişme yaşandı. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, ekiplere verdiği talimat sonrasında, Avrasya Üniversitesi’nin Yomra Yerleşkesinin duvarlarının bir bölümü yıkıldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Bıyık, “İlçemiz Sancak Mahallesi sahil alanında bulunan, halkımıza ait olan ama halkımız tarafından kullanılmayan dolgu alanının büyük bir kısmını duvarları yıkarak halkımıza açtık. Bölgede bulunan üniversitesi fakültemizin önünde, okulun ihtiyacını fazlasıyla karşılaşacak kadar alanı şimdilik bıraktık. Aylardır masada örendiğimiz çözümü böylece sahaya tatbik ediyoruz.

Halkın kullanımına açtığımız alanı, milletimizin kullanacağı bahçe olarak düzenleyeceğiz. Bu kapsamda proje hazırlama çalışmalarına devam ediyoruz. Projemizin hazırlanmasının ardından süratle yapım ihalesini gerçekleştirerek alanı en güzel şekilde Yomra'mıza kazandıracağız. Üniversitemize bıraktığımız alan ile halkımızın hizmetine açtığımız alan arasında duvar inşaatına süratle başlıyoruz.

Bu noktada kontrolü üniversite yönetiminde olan bir kapı bırakarak herkes gibi üniversite öğrencilerimizin de pek tabi alandan yararlanabilmesini sağlayacağız. Yomra'mızın sosyal alan eksikliğini giderecek, tüm halkımızın yaşam alanı olacak bu bölgede, kesinlikle kiralama yapılmayacak olup, işletilmesi belediyemiz tarafından yapılacaktır. Böylece tüm alan yine öğrencilerimizin de hizmetinde olacak. Yomra'mıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. 

Bilindiği gibi Avrasya Üniversitesi ile Yomra Belediyesi arasında bir süredir arazi sorunu yaşanıyordu. Yaklaşık 10 yıl önce Yomra Belediye Meclisi tarafından Avrasya Üniversitesine tahsis edilen alan daha sonra mahkemeye taşınmıştı. 

Konuyla ilgili mahkeme süreçleri tamamlanırken, yeni dönemde Yomra Belediye Meclisi yeniden toplanmış ve tahsisi iptal etmişti. Tartışma konusu alanın yaklaşık 46 bin metre kare olduğu kaydedilirken, bugün yapılan yıkımdan sonra Avrasya Üniversitesinin nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi