SONNOKTA RÖPORTAJ - Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu gazetemize konuştu.

Nuhoğlu şunları dile getirdi: “Çarşıbaşı’nı çok seviyorum ve ilçemiz yaşanabilir bir yer. Bu işe başladığımızda arkadaşlarla neler yapılabiliriz diye plan yaptık. Çarşıbaşı’nı ya sanayi şehri yapacaktık ya da turizm ile alakalı çalışmalar yapıp insanların gelip tercih edecekleri, yaşayacakları yer haline getirecektik. Ben ikinciyi tercih ettim. Çünkü eğer buraya sanayi koysaydım bir daha denize girilemezdi. Trabzon’un en temiz sahili, en steril denizi Çarşıbaşı sahilimizde. Çarşıbaşı’nda şöyle bir şansım var, bu konularda bakir sahillere baktığımız zaman hiçbir şey yapılmamış.”

Nuhoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

VATADANDAŞ YÜKSEKOKUL İSTEDİ GETİRDİK
“Vatandaşlarımızın seçim zamanında bizden en çok istedikleri şey şu oldu; yüksekokul gelsin Çarşıbaşı kalkınsın. Üniversite ile alakalı bir çalışmamız oldu ve başardık, şuanda güzel bölümlerimiz var. Küçük sanayi sitesinin de planlarını ortaya koyduk, planların onaylanmasını bekliyoruz. Onaylandığı anda kazmayı vuracağız onda da bir sıkıntı kalmadı.”

ÖNCELİĞİM EĞİTİM!
“Benim için Çarşıbaşı’nda en önemli olan şeylerden bir tanesi eğitim. Çarşıbaşı’nda ilkokul düzeyinde gerçekten başarılı öğrencilerimiz var. Ben uzun dönem Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptım ve bu konuda çok iddialıyım. 67 tane öğrencimizin en az 30’u ilk 10 bine girecek başarı elde edecek. Vaktimin yüzde 80’ini çocuklarımıza destek olmak için Milli Eğitim’de geçiriyorum. Kitap desteğinden, dergi desteğine kadar her şey ile ilgileniyorum. Nitelikli fidanlar yetiştirmek için çalışıyoruz diyebilirim. Çarşıbaşı’na nitelikli bir uygulama proje okulu alabilirsek inanıyorum ki üniversite düzeyinde başarılı olabileceğiz.”

BiR ABDÜLKADiR DAHA ÇIKARMAK iSTiYORUZ
“Sporla alakalı da bir projem var. Eğitimi spor ile taçlandırmak istiyorum. Hollanda’ya gittim, Çarşıbaşı’nda futbol okulu açmak için bir ekip getirdim, sonra ekip burayı tercih etmeyip Konya’ya geçti. Bu ekip şunu yapıyor, çocuğu ilkokul zamanında alıyorlar, okutuyorlar, antrenmanlarını yaptırıyorlar, akşamdan evine bırakıyorlar; tam kolej yani. Bunlar maddi imkânlarla alakalı ama ben bunun küçüğünü yapmaya çalışıyorum. Sağ olsun buradaki Çarşıbaşı Belediyespor’un Başkanı ile oluşturuyoruz bunu. 127 tane miniğimiz ile beraber toplamda 300 kişilik ekip var, onları her türlü destekliyoruz. Bir tane daha Abdülkadir (Ömür) çıkarabilmek amacımız. İnşallah da çıkacak.”

SAHAMIZ ÇOK NiTELiKLi OLDU
“Çarşıbaşı’nda iki tane futbol takımı var. Göreve geldiğimde, antrenman yapamıyorlardı, başka yerlere gidiyorlardı. Ben de istemeyerek doğal çimi bozup yerine suni çim yapmak zorunda kaldım. Fakat şunu söyleyebilirim ki çok nitelikli bir saha yaptık. Şuanda iki takım da antrenmanlarını aynı anda sahada yapabiliyor.”

SPORUN HER DALINDAYIZ
“Sporun her dalında varız, destekliyoruz. Çarşıbaşı İskofya takımındaki arkadaşlar gelip ‘başkanım biz böyle bir şey yapacağız destek olur musun?’ dediğinde direkt destek sağlayacağımı söyledim. Bizim tek derdimiz var Çarşıbaşı’nda bir şeyleri değiştirmek, ilçemizi geliştirmek. Bir şeyleri değiştirmeye kalktığımız zaman maalesef bazı çıkar grupları önümüzde duruyor ama biz sonuna kadar gideceğiz. Seçimden sonra benim rakibim olan Mehmet Turan’a gittim, bir tören ile kendisini onurlandırdım. Bizim çalışma anlayışımız böyle. Çarşıbaşı’nda çok değerli insanlar var. Hep şunu söylüyorum gelin hep birlikte Çarşıbaşı’nı güzelleştirelim.”

YOK ÖYLE BiR ŞEY
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Çarşıbaşı’ndan. Abisi Cemil Kaya da yıllardan beri sevdiğim, saydığım bir abimiz. Benim onunla her zaman diyaloğum olmuştur ve diyaloğumuz devam da ediyor. Çarşıbaşı İskofyaspor Kulübü’nün ve Çarşıbaşı Bal Ligi’nde olan takımımızın bir otobüse ihtiyacı olduğu söylenmiş, o da kardeşi ile konuştu. Onlar da otobüsü ilçeye gönderdi, buraya kadar her şey normal. Fakat buradaki bazı çıkar odakları, Çarşıbaşı Belediye Başkanı otobüsü karşılamak istemedi, törene katılmak istemedi gibi şeyler söyledi. Yok öyle bir şey. Biz hizmet etmek istiyoruz derdimiz bu, başkası ile işimiz olmaz. Yaptığım işleri de bugüne kadar reklam olarak kullanmadım.”

ZORLUOĞLU KALP AMELiYATI YAPIYOR
“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu bu işi kesinlikle biliyor. Yaptığı projeleri takip ediyorum. Orhan (Fevzi Gümrükçüoğlu) Başkan’dan kalan projeleri de sürdürüyor. Murat Zorluoğlu kendine bir ekip kurdu, bunu da kurmak mecburiyetindeydi, sonuçta kendi çalışacağı ekibi belirledi. Trabzon’da bu yadırgandı. Trabzon’da iyi şeyler her zaman yadırganıyor zaten, birisi illa ki eleştiri yapıyor. Murat Zorluoğlu’nu başarılı buluyorum, şehri ortadan yardı ve resmen açık kalp ameliyatı yapıyor şuanda. Bizim insanımız sabırsız, ayağım çamur oldu diyor ama bir şeylerin değişmesi lazımdı, onlar yapılıyor, inşallah başarılı da olacak. Ancak Trabzon’da büyükşehir olgusu henüz oturmadı. Şehir ve köy arasında fark olmaması lazım ama çok fark var. Trabzon’da doğu ve batı arasında ise uçurum mevcut.

HER ŞEY DEVLETTEN BEKLENiYOR
“Resmin büyüğüne bakmak lazım, dünyanın her yerinde hastalık var. Almanya’da şöyle yapılıyor, böyle yapılıyor diyorlar ama orada bu sistem salgından önce vardı. Almanya’da işsizsen işsizlik parası alırsın, alırsın ama devlet seni çöpe gönderse orada bile çalışırsın. Bizim burada öyle bir sistem var ki her şeyi devletten bekliyoruz, bunun yıkılması lazım. Pandemide bunu daha çok gördük. Şöyle bir sıkıntı var ve bunu inkar edemeyiz; özellikle kafeterya gibi işletmeler zor durumda ve nasıl geçinecekleri, ne yapacakları belli değil. Trabzon’un şehir meydanında 10 bin TL kira veren insanlar var, bunlar nasıl ekonomilerini döndürecekler? Zaten bir yılı aşkın süredir kapalılar, işleri çok zor. Devletimiz yardımcı olmaya çalışıyor, oluyor da ama bir erteleme daha yapılması lazım.”

MUHTARLARIMIZI ARAYIP DiYORUM
“Aşıyı olmak istemeyen vatandaşlar var, her mahalle muhtarını arayıp diyorum ki vatandaşımıza gidin söyleyin, herkes aşısını olsun. Aşı var ancak insanlar çekiniyorlar, kafalarında soru işaretleri var. Ancak salgını aşı olmadan atlatamayacağız. Devletten her şeyi bekliyoruz ama önce kendi kapımızın önünü temizleyelim. Bizden ne isteniyor temizlik, sosyal mesafe ve maske, bunu yapmamız lazım. Vakalar özellikle ailelerin birbirine gidip gelmesi ile artıyor. Okulların açılması da çok hatalıydı, bence çocuklar hastalığı ağır atlatmıyor ama taşıyıcı oluyor. Daha sonra da çocukları taşıdıkları virüsü evde ailelerine bulaştırdı.”

YOLLARDA SEFERBERiZ
“Çarşıbaşı’na geldiğimizden beri yollarla alakalı çalışıyoruz. Yol devletin, belediyenin işlerinden. Yol sorumluluklarımızdan ve bu görevimizi yerine getiriyoruz. İki seneye yakın bir zamanda 10 kilometre yeni yol yaptım. Bizim bölgemizde de yol yapmak zordur. Yapılmayan yollar vardı, onları da yaptık şuanda açıyoruz. Aslında günümüzün konusu yol olmamalı, konumuz Çarşıbaşı’nda rüzgâr enerjisi üretmek, tesisler kurmak olmalı. Çarşıbaşı’nda Yeniköy diye bir yerimiz var, belki de Uzungöl’den daha güzel, bizim bunlarla uğraşmamız lazım.”

Editör: Haber Merkezi