SONNOKTA SENA YILMAZ - Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur gazetemize konuştu. Nur şunları dile getirdi: “Milli Eğitim Bakanımızdan beklentimiz, bütün öğretmenler aşı olduktan sonra kendisinin de aşı olması yönündeydi. Çünkü o bizim Bakanımız ve en üst yetkilimiz. Köy okullarından sonra hemen ilçe ve şehir merkezlerinde ki arkadaşlarımızın da aşılanmasını bekliyorduk ancak bir kesinti oluştu ve halen şehir merkezlerimiz ile ilçelerimizdeki okullarda öğretmenlerimiz aşılanmış değil. Hem velilerimiz, hem öğrencilerimiz, hem de öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerinin altına düştü aşılanma.”

AYRIM YAPILMASIN
“İlimizde Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Sağlık Müdürümüz ile görüşmeler yaptık, bunu yüksek sesle de Milli Eğitimin, Valiliğin önünde açıklama yaparak ortaya koyduk. Öğretmenlerimiz adına bir an önce aşı talebimizi dile getirdik. Beklentimiz bütün eğitim emekçilerinin ayrım yapılmadan biran önce aşılanmasıdır.”

ÇOK MAĞDUR OLDUK
"Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur gazetemize konuştu. Nur şunları dile getirdi: “Milli Eğitim Bakanımızdan beklentimiz, bütün öğretmenler aşı olduktan sonra kendisinin de aşı olması yönündeydi. Çünkü o bizim Bakanımız ve en üst yetkilimiz. Köy okullarından sonra hemen ilçe ve şehir merkezlerinde ki arkadaşlarımızın da aşılanmasını bekliyorduk ancak bir kesinti oluştu ve halen şehir merkezlerimiz ile ilçelerimizdeki okullarda öğretmenlerimiz aşılanmış değil. Hem velilerimiz, hem öğrencilerimiz, hem de öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerinin altına düştü aşılanma.”

ÖĞRETMENLERİMİZ YETERİNCE DONANIMLI
“Bütün eğitimcilerimiz bunu talep ediyor ve uzaktan eğitime geçmemiz gerekiyor. Yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçildiğinde, yüz yüze eğitim sırasında öğrencilerimizin sınavları büyük ölçüde yapıldı. Bu sınavları da baz alarak uzaktan eğitim süreci ile devam edilerek yıl sonu öğretmenlerimiz bir biçimde öğrencilerini ölçüp değerlendirip notlar verilebilir. Öğretmenlerimiz bu donanıma sahiptir. Yıl sonunda hiçbir öğrencimizi mağdur etmeden öğretmenlerimiz notlandırma yapabilir. Uzaktan eğitime geçilmelidir ve yüz yüze eğitimden vazgeçilmelidir.”

ATAMA NEDEN YOK?
“Milli Eğitim Bakanımızın açıklamasına göre 128 bin öğretmene ihtiyaç var. Milli Eğitimin personel istihdamını planlayan Personel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bu rakama ulaşıldı. Ancak ne yazık ki 20 bin öğretmen ataması yapılacağı söylendi. Demek ki 108 bin öğretmene daha ihtiyaç var. Neden atama olmuyor. Milli Eğitim Bakanı özet olarak Maliye Bakanlığı izin vermiyor diye söylüyor. Bu ülkenin ihtiyacı olan öğretmenlerin maaşını ödemek için bu ülkenin kaynakları fazlasıyla yeterlidir. İstenilse bu sorun aşılır. Milli Eğitim Bakanlığı’na yeterince ödenek ayırmazsanız öğretmen atayamazsınız. Milli Eğitim Bakanlığı eğitime öğretmen atanması için talepte bulunuyor ama karşılanmıyor.”

EMEĞE SAYGISIZLIKTIR
“Atanamayan öğretmenlerimizin seslerini daha gür çıkarmaları lazım. Bizim gibi eğitim alanlarındaki sendikalar ile iş birliği yapması lazım. Biz Eğitim-Sen olarak bütün kadrolara 128 bin öğretmenlerin hemen atanmasını istiyoruz. Bu ülkenin bütçesinde bu kaynak var, yeter ki hükümet öğretmenlerin atanmasını istesin. Bu ülkenin öğretmenlerini atamıyorlar ama 4 bin 500 TL’ye göreve başlayacak öğretmenin yerine 1500 TL’ye yine atanamayan öğretmenimizi ücretli çalıştırıyorlar. Bu o öğretmenin emeğine saygısızlıktır, bunu kabul etmiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi