Trabzon’da 2009 yılında yapımına başlanan, 2011 yılında biten ve 2013 yılında ihaleyle dükkanları satılan ticaret merkezi neredeyse çürümeye terk edildi.
Binayı gidip yerinde gören ve içerisinden fotoğraflar çekerek sosyal medya hesabından paylaşan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Bu ilk değil, bildiğiniz hazin son” ifadelerini kullandı.

2011 YILINDA BİTİRİLDİ

Ticaret Merkezinin kısa bir geçmişini anımsatan Oyman, “Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm kapsamında 2009 yılında başlayan 2011 yılında biten hepimizin bildiği TOKİ’nin Zağnos Vadisi 354 konut ve Ticaret Merkezi projesinin içindeki ticaret merkezini geçtiğimiz günlerde ziyaret ettik.

KISA SÜREDE KAPATILDI

2013 yılında ihaleyle dükkanları satılan ticaret merkezi artık dökülüyor. Burada daha önce açılan dükkanlar ne yazık ki kısa sürede kapatmış, mevcutta ise 1-2 işletmenin faaliyette olduğu görülüyor.

KENDİ KADERİNE TERK EDİLMİŞ…

Ortahisar mahallemiz sınırları içerisinde bulunan bu projeden önce o bölgede yaşayan vatandaşların yaşanmışlıklarının yerini kendi kaderine terkedilmiş bir yapı olarak anılıyor. Trabzon böyle böyle mahvedilmedi mi?

VATANDAŞLARI RAHATSIZ EDİYOR

Ne Ortahisar mahallemize ne de Bahçecik mahallemize yakışan bu görüntü haliyle çevredeki vatandaşlarımızı da rahatsız ediyor. İçeri girdiğinizde ürküten görüntüler sahipsizliğini anlatıyor; köhne, tavan çökmüş, asansörlerin koruyucusu bile çıkarılmamış. Güvenlik yok, kontrol yok her şey olur!

KENDİNE MACERA ARAYAN YÖNETİCİLERLE DEĞİL…

İşyeri için konum kararının verimsiz sonuçlanmasının, Zağnos Vadisinin kent yöneticileri tarafından şehre kazandırılamamasının bedelini yine vatandaş ödüyor. Kendine ‘macera’ arayan yöneticilerle değil, bu bölgenin tarihine ve kültürüne has, insanlık ilişkilerinin pekiştiği istişare sonucu ortaya çıkacak geniş bir projenin adımları atılması gerekiyor”

Editör: Haber Merkezi