SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman gazetemize konuştu.

Oyman şunları dile getirdi: “İktidardakiler konuşmaya başladıklarında biz şehrin sorunlarını ortak akılla çözmeye çalışıyoruz diyorlar fakat uygulamada bunu göremiyoruz. Göstermelik Ulaşım Ana Planı yapıyorlar, biz bir şey dediğimizde ise ‘Muhalefet yapmayın’ diyorlar. Biz bir şeyi söyleyince her zaman ‘hayır’ demek, karşı çıkmak doğru değil ki. Hatta ortak akılla konuşalım oradan çıkacak karara kimse itiraz etmez diyoruz, kimse dinlemiyor. Biz itiraz edince bu sefer diyorlar ki ‘Muhalefet itiraz ediyor.’ Şimdi STK’lar üzerinde de aynı şeyi yapıyorlar. Bu tip yaklaşımları ideolojik olarak görüyorlar. STK’lar bu işlerin ehlidir, bu işlerle uğraşan teknik adamlardır. Görüşleri çok önemlidir.”

Ortahisar İlçe Başkanı Oyman, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

TERMİNALİN YERİ SIKINTILI
“Terminalin yerine karşı çıkıyoruz. Çünkü yer sıkıntılı. En başından beri orada olmaması yönünde görüş belirttik. Biz şunu da söylüyoruz, burada onların dediği gibi tehlikeli bir durum yoksa bunu insanlara sunsunlar ki güven kazansınlar, soru işaretleri ortadan kalksın. Fakat bunu yapmıyorlar. Burada bir şey olmaz diyorlar sadece. Ben de diyorum ki neye göre bunu söylüyorsunuz?”

DEMİR YOLU İÇİN SÖZLER VERİLDİ
“Bütün kent demir yolu noktasında birleşiyor. Herkes diyor ki demir yolu bu kentin ihtiyacı. Bir kent bir konu üzerinde bu kadar birleşmişken sizin bunu başka bir yere kaydırma şansınız yok. Çünkü ortada verdiğiniz sözler var, ortada yapılmış o kadar çalışma var. Sadece devlet tarafından değil, yerelde de çalışmalar var. Odaların, iş adamlarının da çalışmaları var. Yıllardan beri aynı projeleri duyuyoruz. Ulaştırma Bakanı dile getirdi, Cumhurbaşkanı söz verdi. Ortaya atılan ve tarışılan konu onaylanmasa da şehri ayağa kaldırdı. Onaylanırsa şehrin bu ortak tepkisi daha farklı olacaktır haklıda bir tepki olur. Bu konuda Trabzon’un beklentisi gerçekleşmelidir.”

ANKETİ NEDEN YAPTINIZ O ZAMAN?
“Dolmuş modernizasyonunda halkla bir anket yapıldı. 5 tane renk sunuldu, buradan bir sonuç çıktı. Fakat ne oldu da dolmuş rengi değişti. Bu sefer bordo maviye bağladılar rengi. Tamam, bordo mavi renk önemli, Trabzonspor bizim için önemli bir değer, dünya markalarında önde geliyor buna bir şey demiyoruz. Madem böyle yapacaktısınız niye halka sordunuz? Ankete ne gerek vardı? 12+1 konusu ise esnaf tarafından tercih ediliyordu. Burada bizim fikrimizden çok esnafın söylediklerine, halka kulak vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla esnafımız 12+1’de zaten hem fikirdi.”

SAĞLIKLAŞTIRMA GÜZEL AMA...
“Cephe sağlıklaştırması güzel bir projedir. Düzensizlik kötü bir görüntüydü. Böyle bir projenin söz konusu olması çok iyi. Tabela olayında biz de bulunduğumuz iş hanında herkesle birlikte hareket edip, imza topladık bunu da Belediye’ye sunduk. Dedik ki, burası bir iş hanıdır buranın bir tabelası bulunması lazım. Oradan da dediler ki. ‘Giriş kapısına koyacağız.’ Ama giriş kapısına koyduğunuz şeyi giren adam görür, dışarı da emlak arayan, avukat arayan ya da biz CHP’yi arayan dışarıdan göremez. Bir dilekçe verdik ve dilekçenin takibini yapmaya çalışıyorum. Halen bu konuda bir karar alamadılar. ‘Çözümünüz, öneriniz var mı?’ diye sordular ben de şöyle bir öneri sundum: belli bir standart tabela ölçüsü ve standart yazı yaparsınız herkes aynı tabelayı kullanır. Böyle bir standart verirseniz ortaya güzel bir görüntü çıkar önerileri sunduk ama hala cevap yok. Böyle sıkıntılar da çıkıyor ne yazık ki.”

ORTADA BAŞARI YOK
“Belediyelerin başarısı konusunda hiçbir şey göremiyorum, ortada başarı yok. Neden göremiyorum çünkü belediyeler sürekli borçlanıyor. Pandemi süreci için bir şey demiyorum, bu süreçte bütün kurumlar borçlanıyor. Bizde bu noktada destek verdik. Herhangi bir belediye içinde ki ödemeler konusunda sıkıntı çıkmaması için destek veriyoruz. Pandemi döneminde belediyeler hareket konusunda geç kaldı. Örnek vereyim , belediye ile maske dağıtma noktasında sorun yaşamıştık. Belediyeler bu konuda gecikti. Ne zaman maske fiyatları 1 TL’ye düştü Ortahisar Belediyesi o zaman maske üretmeye başladı. Asıl problem yaşandığı zamanda yapılacak şey sona bırakıldı yani. Belediyecilik anlamında baktığımız zaman büyük maliyetlerin çıktığı, hiçbir ortak akla danışılmayan projelerin peşindeler. Bizde diyoruz ki önce şehrin ihtiyaçlarını belirleyip yapalım.”

GÜLCEMAL’İN İSMİ BİLE DEĞİŞTİ
“Gülcemal diye bir proje var, yıllardan beri yapılıyor. Geçtiğmiz günlerde Beşirli Dolgu Çalıştayı yaptılar. Gördük ki ismini bile değiştirdiler projenin. Yine, Tünel Akvaryum konusu var. Orada da karşımıza ziyaretçi garantili proje çıktı. Belediye buraya turizme etkili olabilmesi için proje yapmak istedi sonra müşteri garantisi koymaya kalkıştı. Bu işler Meclis’e gelince bizlerin etkisi ile geri çevriliyor. Bunların bu şekilde yapılması çok düşündürücü.”

ENTEGRE ÇALIŞIYORUZ
“Milletvekilimizle çok iyi entegre olarak çalışıyoruz. Beraber alan çalışmalarına da katılmıştık. Pandemi döneminde rahatsızlık geçirdi. Testi pozitif çıkmıştı ama Allah’a şükür sağlığı yerinde. Yakın zamanda inşallah buralara geldiği zaman yine ortak çalışmalarımız olacak. Kendisi de Trabzon’un bir çok noktasına değiniyor. Biz de vekilimize bir taraftan destek olmaya çalışıyoruz. Örgütsel olarak aramızda, vekilimiz, il başkanlıklarımız, mahalle teşkilatlarımızla beraber güzel bir birliktelik, güzel bir entegre çalışma ile Trabzon’un sonunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını ilerleyen seçimlerde alacağımızı düşünüyorum.”

CHP BİR DEĞER
“Cumhuriyet Halk Partisi tarihi bir değer. Temelinden sağlam ve kuruluşun partisi. Bu partinin çatısı altında üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’nin bugün 97. yıl dönümü. Bu konuda tabi ki kurucumuz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere parti içerisinde herhangi bir konumda emek vermiş herkese minnetlerimi sunuyorum. Partimize gönül veren herkesin de kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Çok önemli bir değerdir CHP. Tam 97 yıldır bu parti, ülke için emek veren ve çalışan bir örgüttür. Dolayısıyla bundan sonra da Cumhuriyetimizin 100. yılını dolduracağımız, partimizin de 100. yılını dolduracağı yakın zamanda bu çalışma ile beraber, Genel Merkezimizle birlikte daha barışçıl bir şekilde iktidara yürüdüğümüze inanıyorum. Burada tabi bizim ilçe teşkilatlarımıza, bütün örgütlerimize çok ama çok çalışmak düşüyor. Dolayısıyla hep beraber, emek vererek bu düşüncemizi Cumhuriyetin 100. yılında iktidarda göreceğimize inanıyorum. Bunu başaracağız.”

BENİM TEK HEDEFİM VAR
“Benim bütün hedefim CHP’de bulunduğum yeri en iyi noktaya çıkarmak. Bize babalarımızdan hep böyle öğretilmiştir: Size verilen görevi en iyi şekilde yerine getirin. Delegeler bana İlçe Başkanı olacaksın görevini verdi. Dolayısıyla benim şuanda ki bütün hedefim İlçe Başkanlığı görevini en iyi şekilde yürütmek. Ben bu görevi parti adına, üyelerim adına, gönül verenler ve halkımız adına en iyi şekilde yapıp, problemlere çözüm sunabiliyorsam bu benim için çok önemli bir noktadır. Bir sonraki adımda da yine nerede, nasıl bir görevde olacağıma gene örgüt karar verecektir. Benim şuan şurada olayım, şöyle bir hedefim var demek gibi bir lüksüm yok. Ben İlçe Başkanıyım, İlçe Başkanlığı görevini en iyi şekilde yürütmek bütün hedefim. Başka da bir düşüncem yok.”

EN YÜKSEK SEVİYEDE TEDBİR ALMALIYIZ!
“Salgın döneminde en yüksek seviyede alabileceğimiz tedbirleri almak zorundayız. Bu dönemi en kısa sürede atlatmalıyız. Bazı şartlar zor evet görüyoruz, bir şekilde dillendirmeye de çalışıyoruz. Bazı konularda tedbir almak gerçekten sıkıntılı. Fakat ne kadar dikkatli olursak hakikaten o kadar bu dönemi hızlı atlatacağımızı düşünüyorum. Dolayısıyla maskemizi, sosyal mesafemizi ve hijyenimizi sağlayıp diğer tedbirleri de alarak bir an önce salgın dönemini atlatıp eskisi gibi sağlıklı döneme ulaşırız diye ümit ediyorum.”

BETONLAŞMA AĞIRLIKTA!
“Belediyelerimizde çarpık yapılaşma ve planlara dayanmayan yollarla kent estetiğini bozan bir anlayış var. Çukurçayır örneğimiz ortada.Bu kadar yapılaşmaya müsade verilen yerde lise yapılamıyor. Şehrin nefes alacak park projelerine baktığınızda betonlaşmanın ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Bunları birleştirerek net görüyoruzki betonu ve taşı seven bir belediyecilik anlayışı ile karşı karşıyayız. Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanlarının adaylık süreçlerinde öyle vaatleri var ki, önlerine gelen her şeyi kitapçıklarına koydular. Söylenenlerle uygulamayı karşılaştırdığımız zaman başarısızlıkları açıkça ortada.”

Editör: Haber Merkezi