SONNOKTA ÖZEL HABER - Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak, platformun kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında gazetemize konuştu. Solak, Ortahisar Platformu’nu kurma gereksinimini şöyle dile getirdi: “Karayollarının Boztepe’yi delip geçmesi, kent merkezinde yaşayanlar için bir sahipsizlik duygusu oluşturmuştur. Bu sahipsizliği önlemek için yola çıktık” dedi.

Solak şu şekilde devam etti: “Kariyer planlamalarında  5-10 yıl sonrasın için şehrimiz olmayan yetkililerin, Ortahisar ve Trabzon’daki projelerde almayı düşündükleri kararları değerlendirecekleri muhatap  eksikliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.”

EN ÖNEMLİ MİSYONUMUZ
Başkan Solak açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizim için Zağnos Vadisi eşittir sanat vadisi Bunun için de mücadele vereceğiz. Ortahisar Platformu, tüm bileşenleri ile Ortahisar’daki demokratik kültüre ve şehir yaşantısına önemli katkı sunacaktır. Şehirlerinde yaşayan canlı olduğu ve geçmişini bilip geleceğine yön verilebilmesi için hafızaya ihtiyacı vardır. Platformumuzun en önemli misyonu kent hafızasını oluşturup bunu geleceğe aktarma gayreti olacaktır”

GÜVEN OLUŞACAK
Solak, “Daha az bina ile daha çok yasam alanı oluşturulması, toplu taşımayı etkili hale getirme hassasiyeti, engellilerin, çocukların ve yaşlıların her zaman öncelikle dikkate alınıp, kentin tüm dinamiklerinin güveninin oluşması da amaçlarımız arasında” diye konuştu. Başkan Solak, İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü’ne atanacak isim ile ilgili de, “Siyaset kurumu, kamuoyunun kendisinden ümit kesmesine müsaade etmemesi gerekir” dedi.

Editör: Haber Merkezi