Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Beşirli sahilindeki dolgu sahasından gelen kötü kokunun giderilmesi için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ilçesinde bulunan Beşirli dolgu sahasından gelen ve vatandaşları rahatsız eden kötü kokunun giderilmesi için başlatılan çalışmaları yakından takip ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Zorluoğlu, TİSKİ yetkililerinden detaylı bilgi aldı.   

KANALİZASYONDA KAÇAK KALMADI
Vatandaşların kötü kokunun bertaraf edilmesi yönündeki isteklerinin en doğal hakları olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ben de buraya gelip yürüdüğümde hakikaten çok rahatsız olduğum zamanlar oldu. Bunu itiraf etmeliyim. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz bir yıldır çalışıyor. Gerçekten çok olumlu neticeler aldık. 12 tane derenin 5 tanesinde % 100’e yakın oranlarda bir temizlik gerçekleştirildi. Ve kaçak kanalizasyon bağlantıları bütünüyle koparıldı” dedi.

YETERLİ DEĞİL
Zorluoğlu, “Artık bu 5 tane dere, denize herhangi bir kanalizasyon getirmiyor. Ve inşallah bu çalışma neticesinde, 12 tane derenin tamamı bu kanalizasyon bağlantılarından büyük oranda kurtarılmış olacak. Ancak bu da yeterli değildir. 11 tane menfezimizi dolgu alanının diğer tarafına geçirmek suretiyle derelerimizi yeniden denizle buluşturmuş oluyoruz. Bu da Beşirli’deki kokunun bütünüyle ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Önümüzdeki yıl hiçbir vatandaşımız, hiçbir ziyaretçimiz böyle bir kötü kokuyla artık karşılaşmayacak ve Trabzon bu kokudan bütünüyle kurtulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi