Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla Atatürk Alanı’nda bulunan zabıta karakolu, Pazarkapı Mahallesi’nde bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Bayramda görev yapan Büyükşehir Belediyesi personelinin bayramını kutlayan Başkan Zorluoğlu, kısıtlama günlerinde işlerin aksamaması adına her alanda yoğun gayret gösteren çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Zorluoğlu’na ziyaretleri sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur eşlik etti. 

ŞEHİR TARİHİNDE GÖRÜLMEDİK BİR ÇALIŞMA 

Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla yürütülen çalışmalarla ilgili sohbet eden Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda hizmet veriyoruz. Sizler de bu şehirde yaşıyorsunuz. Altyapıdan üstyapıya, şehrin neredeyse her tarafına ilçeler de dahil dokunmaya gayret gösteriyoruz. Son olarak büyük bir altyapı çalışması yürütüyoruz. Şu anda şehrin her tarafı şantiyeye dönmüş durumda ama yavaş yavaş toparlıyoruz. Bu şehrin 50 yılının inşallah altyapısını tamamlıyoruz. İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz ve telekomünikasyonu içeren 5’i bir yerde bir çalışma oluyor. Bu kadar büyük bir altyapı projesi, bu şehrin tarihinde görülmedik bir çalışmadır. Elhamdülillah şu ana kadar gayet iyi geldik. Biliyorsunuz bu şehirde büyük yağmurlarda alt kodları çok su basar. Şimdi yaptığımız yatırımlarla ve bundan sonraki süreçte yapacağımız yatırımlarla Allah’ın izniyle bu tür felaketleri daha az yaşayacak ya da hiç yaşamayacak bir şehir haline geliyoruz. Uygun altyapıyı oluşturacak yatırımı yaptığınızda felaketler kaçınılmaz değildir” dedi. 

BİRİLERİNİN YAPMASI GEREKİYORDU 

Altyapı çalışmasının yoğun gayretle devam ettiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da bu proje kapsamında 70 kilometre yağmur suyu hattı yapıyoruz. Yağmur sularını kanalizasyonlardan ayırıyoruz. 200 kilometre kanalizasyon hattı yapıyoruz. 565 kilometre içme suyu hattı değiştiriyoruz. Artık o sürekli patlayan, arıza veren su hattı meselesi ortadan kalkıyor. Bizim Trabzon merkezindeki kayıp kaçak oranımız yüzde 60’tı. Bu altyapı işi her ne kadar siyaseten çok da arzu edilen bir iş olmasa da birilerinin yapması gerekiyordu. Biz bu riski aldık. İyi gidiyoruz şu anda. Yine Ganita-Faroz ve Pazarkapı’daki dev projemiz başladı. Burası da muhteşem bir alana dönecek” ifadelerini kullandı.  

ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Büyükşehir Belediyesi personelinin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin de öncelikleri arasında yer aldığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Tüm projelerimizin yanında personelimizin çalışma şartlarını iyileştirmek de öncelikli konularımız arasındadır. Gerek işçi gerek memur personelimiz için elimizden geldiğince tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi son iki yıldır çalışanına en yüksek oranda zam yapan birkaç belediyeden bir tanesidir. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Çünkü personelimiz ne kadar mutlu olursa performanslarının o kadar artacağını düşündüğümüzde, bu bizim için çok önemlidir. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu konulara hassasiyetle destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi