Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısını bugün yaptı. Yeni yılın ilk toplantısını, Trabzon’da siyasi partilerin İl Başkanlarının da takip etmesi dikkat çekti. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, başkanlığında yapılan toplantıyı AK Parti D. Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İYİ Parti Trazon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtrı Tarım ile Genel Sekreter, Daire Başkanları ve İlgili birim müdürleri takip etti. 

Yoklama ile başlayan meclis, ardından Başkan Murat Zorluoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesiyle devam etti. 

Başkan Murat Zorluoğlu, bugün Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesinin de yetkili sendika ile imzalandığına dikkat çekti. 

Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de ki memurlarımızı yakından ilgilendiren konu. Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi İmzalarını attık. Bugüne kadar işçilerimiz ve tüm personelimiz için yaptığımız iyileştirmelere devam ettik. Bir adım daha attık. Bu sene geçen yıl Toplu İş Sözleşmesinde belirlenen yüzde 120 oranında sosyal denge zammı yapıldı. Yani Trabzon Büyükşehir olarak memurlarımıza verebileceğimiz en yüksek oranda sosyal denge tazminatını vermeyi sözlemeyi başladık. Personelimize hayırlı olsun inşallah. Hem işçi, hem de memur personelimize çok üst düzeyde iş sözleşmeleri yapmış yönetimiz. İnanıyoruz ki rahat içinde, huzur içinde, ekonomik anlamda sıkıntı çekmeden yaşayan memurlarımızın bu durumu işlerine olumlu yönde etkiliyor. İş kalitelerini arttırıyor. Belki bir şeyden daha bahsetmek gerekir.” dedi. 

Başkan Zoruloğlu, ayrıca banka promosyonu meselesinin de karara bağlandığına dikkat çekerek maaş yüksek, az ayrımı yapılmadan bütün personellerin 8 bin 300 TL banka promosyonu alacaklarını söyledi. 
Başkan Zorluoğlu, “Bu maaşların yatırıldığı banka promosyonu meselesi var. O sona ermişti. 3 yıllık yeni periyot başlayacaktı. Pazarlık sonucunda bu işi de neticelendirdik. Her personeli aynı kabul ederek, TİSKİ dahil, vakıf bank en iyi teklifi verdi. Anlaştığımız ücret ödenecek. 8 bin 300 TL personel başı banka promosyonu, Büyükşehir ve TİSKİ Personellerinin tamamına dağıtılacak. Bu da personelimiz için iyi bir haber” dedi.

Editör: Haber Merkezi