Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri devam ediyor. Trabzon’un Ankara’ya taşındığı etkinlikler büyük ilgi gördü. Etkinliklerde gazetemizin standına da Trabzon protokolünden yoğun ilgi vardı. İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın etkinliklerde şu açıklamalarda bulundu: “Trabzonspor sevgisi ve aşkının zirve yaptığı günleri yaşıyoruz. Ankara’da Trabzonlu olmayıp, çok sayıda Trabzonsporlu var. Daha hareketli olduğunu da görüyorum. Ortam daha güzel. Yer olarak bu işlere daha uygun hale geldi.”

KARMAN ÇORMAN

Hükümete de sert eleştiriler yönelten Aydın özetle,  “Her şeyi bilen tek adam var. Sağlığı, ekonomiyi, milli eğitimi, her şeyi biliyor. Gece yarısı karar veriyorlar, sabah yayınlar başlıyor. Sonra hata oluyor 3 gün sonra düzeltiyorlar. Karman çorman düzenle karşı karşıyayız. Devletin kurumsallaştığı alanlar vardı. Devlet Planlama Teşkilatı bunlardan biriydi. Devlet Planlama Teşkilatı en nitelikli eleman yetiştiren kurumlardan bir tanesiydi. Şimdi orayı kapattılar. Şaka gibi.  Sonra ne oldu, şimdi tanıdık eş dost falancanın oğlu, filancanın gelini onlardan oluşan kadrolar oluştu. Liyakat yok. Ülkenin geleceğini dizayn edecek bilgi birikime sahip değil.” diye konuştu.

COŞKUYLA KUTLADIK

Etkinliklerde açıklamalarda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Bu sene şampiyon olduk, coşkuyla kutladık. Daha iyisi yapılana kadar ki en iyi kutlamayı yaptık. Bütün Türkiye’ye örnek kutlama yaptık. Kimsenin burnu kanamadı bu çok sevindiriciydi. Gönül istiyor ki bu şampiyonluğumuzu eğitim, sağlık, turizm alanında da sürdürelim.” dedi. Kaya, “Pandemide yaşanan küresel sıkıntılar yadsınamaz. Fakat dünyada çakmak alevi ölçeğinde hissedilen kriz, Türkiye’de yangına dönüşmüş durumda. Bu yangın herkesi yakıyor. Toplumun her kesimi nasibini almış durumda. Hepimizin evinde tencere kaynıyor. Günde kıyaslanmayacak oranda kötü durumdayız. Bu sürdürülebilir tablo olmaktan çıkmıştır artık. Türkiye’nin bir an önce erken seçime gitmesi ve bu yorgun iktidarın kenara çekilmesi lazım. Aksi takdirde gidişat kötüye gidiyor.” diye konuştu.


 

İYİ Kİ GELDİK

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkan Orhan Çevik de değerlendirmelerde bulundu: “Halen kendimi Trabzon’da gibi hissediyorum. İyi ki oldu, iyi ki geldik.” dedi. Şampiyonluk kutlamaları için Trabzon’a gelmek isteyip, istemediği ile ilgili olarak ise Çevik, “Tabi ki gelmek isterdik. Ancak aşırı yoğunluktan gelemedik. Ama inşallah uygun bir zamanda ziyaret etmeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi